To je to što me zanima!

Strože mjere u četiri županije: Primorsko-goranska potpuno zatvorena od ponedjeljka

Zbog velikog broja novooboljelih, pooštrene su epidemiološke mjere u četiri županije, a u Primorsko-goranskoj županiji od ponedjeljka, 12. travnja, uvodi se potpuno zatvaranje, objavljeno je na stranicama Vlade
Vidi originalni članak

Na prijedlog lokalnih stožera, uvode se strože epidemiološke mjere u Primorsko-goranskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, Zagrebačkoj i Osječko-baranjskoj županiji. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U Primorsko-goranskoj županiji od ponedjeljka, 12. travnja, do 26. travnja zabranjuje se održavanje svih javnih događanja i okupljanja, zatvaraju se teretane i fitness centri, kina, casina te trgovine u kojima se prodaje obuća i odjeća. Zabranjuje se posjet korisnicima domova za starije, a ograničava se radno vrijeme u trgovinama u kojima je dozvoljen rad od 6 do 19 sati.

Od ponedjeljka se uvode i nove dvotjedne epidemiološke mjere u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u kojoj zabranjuju javna okupljanja za više od 15 osoba na jednom mjestu. Na privatnim okupljanjima može biti najviše osam osoba iz dva kućanstva.

ODGOVARAO NA PITANJA Kristijan Ramadan s Oxforda: Od cjepiva je opasnija i Viagra

Na prijedlog županijskog stožera, u Zagrebačkoj županiji uvode se u ponedjeljak strože epidemiološke mjere i bit će na snazi do 25. travnja. 

Uz ostalo, ograničava se vrijeme radno vrijeme ugostiteljskih objekata od 6 do 21 sat, radno vrijeme casina, automat klubova i uplatnih mjesta za klađenje od 8 do 21 sat, te se zabranjuje prodaja alkoholnih pića od 21 do 6 sati.

TURIZAM NA KOLJENIMA Spašavanje sezone: Hrvatska će turistima platiti dio troškova za testove, cijepit će i sezonce

U Osječko-baranjskoj županiji do kraja travnja vrijede preporuke da se u sportskim objektima ne koriste svlačionice te pojačan nadzor pridržavanja nužnih epidemioloških mjera na javnim događanjima i okupljanjima, u javnom prijevozu, u trgovačkim centrima i ugostiteljskim objektima.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • 12.04.2021.

    To će spriječiti zarazu kao i do sada.Kada ćete prestati maltretirati ljude sa tim besmislenim mjerama?!Virus se širi po obiteljima i to nikakve mjere ne mogu spriječiti.

  • Berizdrav 11.04.2021.

    A, tko će vam to poštivati?

  • stiven 10.04.2021.

    u Đakovu unatoc svim mjerama,ulicama se voze svatovske kolone,kao da nikakve mjere ne postoje.Upravo prošao kraj jedne svatovske sale,izbrojao 75 vozila.Koliko je ono dopušteno uzvanika na takvim zabavama?25??ili 225?

Komentiraj...
Vidi sve komentare