To je to što me zanima!

Studenti iz Zagreba idu u posjet u Beograd, a Culej piše: 'Nadam se da ih pokolju ko svinje...'

Studenti u organizaciji Studentskog zbora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu planiraju ići u Beograd, a izazvalo je to negativne reakcije kod krajnje desnog dijela javnosti, poput Culeja i Glasnovića
Vidi originalni članak

Planirano putovanje studenata Pravnog fakulteta Zagrebu izazvalo je brojne negativne reakcije u krajnje desnom dijelu javnosti. Naime, studenti u organizaciji Studentskog zbora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu planiraju ići u Beograd, a navode da je riječ o "institucionalnom posjetu s edukativnim karakterom u svrhu jačeg povezivanja studenata srodnih fakulteta".

Bivši saborski zastupnik Željko Glasnović, koji se nedavno učlanio u Hrvatsku stranku prava (HSP), oglasio se na Facebooku.

- Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira studijsko putovanje u Kuću cvijeća u Beogradu. Nakon toga imaju susret sa studentima Beogradskog Pravnog fakulteta gdje je studirao ratni zločinac i suradnik UDB-e Vojislav Šešelj. Da li je predsjednik studentskog zbora, Luka Pavlišić, član HDZ-a? Dobro došli u treću Jugoslaviju - stoji u njegovoj objavi. 

Bivši saborski zastupnik Stevo Culej također se javio u komentarima.

- Nadam se da ih pokolju ko svinje - napisao je Culej.

Posjetit će Kuću cvijeća, Hram Svetog Save...

Kako navode u prijavnici, studenti planiraju posjetiti Pravni fakultet u Beogradu, boemsku četvrt Skadarlija, Kuću cvijeća, Novi Beograd, Trg Slavija, Hram Svetoga Save i Kalemegdan. Cijena putovanja od 150 eura uključuje smještaj u hotelu, a broj mjesta je ograničen na 500 studenata. 

Studentski zbor Pravnog fakulteta reagirao je na negativne reakcije na putovanje.

ODVRATNE PORUKE Za Culeja su studenti 'svinje', udruge 'petokolonaši', a zbog svih njih je 'noso krvave gaće'

- Ovim putem Vam se obraćamo zbog raznih medijskih te na koncu i samih 'političkih' uplitanja vezano za naše studijsko putovanje u Beograd. Naime, nedavno je plasirana objava koja je dobila dovoljno pozornosti kako bi i mediji reagirali na ovako "skandalozan" projekt hrvatske mladeži u kojemu bi studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu posjetili kolege studente s Pravnog fakulteta u Beogradu. Napominjemo, studijsko putovanje zamišljeno je kao institucionalni posjet s edukativnim karakterom koji organizira Studentski zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu na svoju ruku u svrhu jačeg povezivanja studenata srodnih fakulteta. Ističemo da je isto putovanje i posjeta već bila uspješno održana prije 4 godine te se samo nastavlja u svrhu 'njegovanja' odnosa dvaju fakulteta - navode u objavi.

'Mi smo studenti, a ne političari. Nećemo se sramiti'

- Studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu redovito organiziraju studijska i druga putovanja s ciljem razmjene iskustava, stjecanja novih znanja i uvida na koji način pravnu struku grade naši vršnjaci iz drugih država. To je prvenstveni i jedini cilj studijskog putovanja u Beograd kojeg pojedinci posljednjih dana pokušavaju zloupotrijebiti u jeftine političke svrhe, zaboravljajući pritom da smo mi studenti, a ne političari. Pozicija nam i nije baš ista... Nećemo se sramiti bilo čega što se tradicionalno organizira, a baš se, gle čuda, u ovom trenutku (pred izbore) okreće oštrica prema nama te smo podvrgnuti prijetnjama, pritiscima i linču zbog nečega što bi u suvremenom demokratskom društvu trebalo biti normalno - navoed iz SZ Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

USTAVNA STRUČNJAKINJA: 'Odluku Ustavnog suda o neradnoj nedjelji razmontirao bi student prve godine prava!'

Studentski zbor: 'Sudjelovali smo u Koloni sjećanja u Vukovaru'

- Upućeni govor mržnje prema članovima Studentskog zbora glasno osuđujemo te pozivamo sve nadležne institucije da se pozabave istim!  Također, podsjećamo kako je Studentski zbor u studenom 2023. organizirano sudjelovao u Koloni sjećanja u Vukovaru, ali to je nažalost promaklo onima koji nas danas bezrazložno i bez ikakvog opravdanog povoda osuđuju, šire dezinformacije i mržnju među starim i mladim naraštajima. Ovim putem se obraćamo kao službeni organizatori putovanja i konstatiramo sljedeće - studijsko putovanje u Beograd nastavit će se prema predviđenom programu te u predviđeno vrijeme. Nećemo dati da određeni ljudi i mediji poremete tijek organizacije i prije svega želju studenata. Sapienti sat. Vaš SZ - zaključili su.

Idi na 24sata

Komentari 164

  • Australian 14.02.2024.

    Nece vam vise nikada proci brastvo i jedinstvo,opet se nadvijaju crni oblaci nad Bosnom i Hrvatskom bojim se da je Culej u prvu

  • Cipelcug 14.02.2024.

    Studentima želim sretan put i ugodan boravak u Beogradu.

  • nk bankomat iz sela zagreb bez mora 13.02.2024.

    nista cudno za pajceke

Komentiraj...
Vidi sve komentare