Obavijesti

News

Komentari 164

Studenti iz Zagreba idu u posjet u Beograd, a Culej piše: 'Nadam se da ih pokolju ko svinje...'

Studenti iz Zagreba idu u posjet u Beograd, a Culej piše: 'Nadam se da ih pokolju ko svinje...'

Studenti u organizaciji Studentskog zbora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu planiraju ići u Beograd, a izazvalo je to negativne reakcije kod krajnje desnog dijela javnosti, poput Culeja i Glasnovića

VIDEO

Planirano putovanje studenata Pravnog fakulteta Zagrebu izazvalo je brojne negativne reakcije u krajnje desnom dijelu javnosti. Naime, studenti u organizaciji Studentskog zbora Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu planiraju ići u Beograd, a navode da je riječ o "institucionalnom posjetu s edukativnim karakterom u svrhu jačeg povezivanja studenata srodnih fakulteta".

Bivši saborski zastupnik Željko Glasnović, koji se nedavno učlanio u Hrvatsku stranku prava (HSP), oglasio se na Facebooku.

- Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira studijsko putovanje u Kuću cvijeća u Beogradu. Nakon toga imaju susret sa studentima Beogradskog Pravnog fakulteta gdje je studirao ratni zločinac i suradnik UDB-e Vojislav Šešelj. Da li je predsjednik studentskog zbora, Luka Pavlišić, član HDZ-a? Dobro došli u treću Jugoslaviju - stoji u njegovoj objavi. 

Bivši saborski zastupnik Stevo Culej također se javio u komentarima.

- Nadam se da ih pokolju ko svinje - napisao je Culej.

Posjetit će Kuću cvijeća, Hram Svetog Save...

Kako navode u prijavnici, studenti planiraju posjetiti Pravni fakultet u Beogradu, boemsku četvrt Skadarlija, Kuću cvijeća, Novi Beograd, Trg Slavija, Hram Svetoga Save i Kalemegdan. Cijena putovanja od 150 eura uključuje smještaj u hotelu, a broj mjesta je ograničen na 500 studenata. 

Studentski zbor Pravnog fakulteta reagirao je na negativne reakcije na putovanje.

Za Culeja su studenti 'svinje', udruge 'petokolonaši', a zbog svih njih je 'noso krvave gaće'
Za Culeja su studenti 'svinje', udruge 'petokolonaši', a zbog svih njih je 'noso krvave gaće'

- Ovim putem Vam se obraćamo zbog raznih medijskih te na koncu i samih 'političkih' uplitanja vezano za naše studijsko putovanje u Beograd. Naime, nedavno je plasirana objava koja je dobila dovoljno pozornosti kako bi i mediji reagirali na ovako "skandalozan" projekt hrvatske mladeži u kojemu bi studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu posjetili kolege studente s Pravnog fakulteta u Beogradu. Napominjemo, studijsko putovanje zamišljeno je kao institucionalni posjet s edukativnim karakterom koji organizira Studentski zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu na svoju ruku u svrhu jačeg povezivanja studenata srodnih fakulteta. Ističemo da je isto putovanje i posjeta već bila uspješno održana prije 4 godine te se samo nastavlja u svrhu 'njegovanja' odnosa dvaju fakulteta - navode u objavi.

'Mi smo studenti, a ne političari. Nećemo se sramiti'

- Studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu redovito organiziraju studijska i druga putovanja s ciljem razmjene iskustava, stjecanja novih znanja i uvida na koji način pravnu struku grade naši vršnjaci iz drugih država. To je prvenstveni i jedini cilj studijskog putovanja u Beograd kojeg pojedinci posljednjih dana pokušavaju zloupotrijebiti u jeftine političke svrhe, zaboravljajući pritom da smo mi studenti, a ne političari. Pozicija nam i nije baš ista... Nećemo se sramiti bilo čega što se tradicionalno organizira, a baš se, gle čuda, u ovom trenutku (pred izbore) okreće oštrica prema nama te smo podvrgnuti prijetnjama, pritiscima i linču zbog nečega što bi u suvremenom demokratskom društvu trebalo biti normalno - navoed iz SZ Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

'Odluku Ustavnog suda o neradnoj nedjelji razmontirao bi student prve godine prava!'
'Odluku Ustavnog suda o neradnoj nedjelji razmontirao bi student prve godine prava!'

Studentski zbor: 'Sudjelovali smo u Koloni sjećanja u Vukovaru'

- Upućeni govor mržnje prema članovima Studentskog zbora glasno osuđujemo te pozivamo sve nadležne institucije da se pozabave istim!  Također, podsjećamo kako je Studentski zbor u studenom 2023. organizirano sudjelovao u Koloni sjećanja u Vukovaru, ali to je nažalost promaklo onima koji nas danas bezrazložno i bez ikakvog opravdanog povoda osuđuju, šire dezinformacije i mržnju među starim i mladim naraštajima. Ovim putem se obraćamo kao službeni organizatori putovanja i konstatiramo sljedeće - studijsko putovanje u Beograd nastavit će se prema predviđenom programu te u predviđeno vrijeme. Nećemo dati da određeni ljudi i mediji poremete tijek organizacije i prije svega želju studenata. Sapienti sat. Vaš SZ - zaključili su.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 164
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi