To je to što me zanima!

Sud oslobodio dimnjačara, a odvjetništvo će se sada žaliti

Istraga je pokazala da se mladi par otrovao ugljikovim monoksidom zbog čega je jedini bio optužen dimnjačar Tomić, kojeg se teretilo da je iz nehaja prouzročio smrt mladog para
Vidi originalni članak

Nakon provedenog prvostupanjskog kaznenog postupka, Općinski sud u Puli objavio je presudu kojom je optuženog dimnjačara Đina Tomića (26) oslobodio od optužbe zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti Kaznenog zakona, a kojim je prouzročena smrt para u mjestu Bačva u Istri.

Podsjetimo, u tom selu se u agroturizmu Milena prije četiri godine, Patrik Blaško iz Poreča i Lara Nikolić iz Vrvari, nakon svadbe prijatelja, nisu pojavili na doručku. Njihova beživotna tijela u apartmanu su zatekli prijatelji, a mrtvozornik je mogao samo utvrditi smrt.

Istraga je pokazala da se mladi par otrovao ugljikovim monoksidom zbog čega je jedini bio optužen dimnjačar Tomić, kojeg se teretilo da je iz nehaja prouzročio smrt mladog para.

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA Došli sa svadbe i umrli: Sud je odlučio da dimnjačar nije kriv!

Tijekom nedavna suđenja obrana je tvrdila da je monoksid u apartman navodno došao zbog grubog građevinskog zahvata na vertikali dimnjaka kod montaže instalacije struje i klima uređaja, pa je zbog toga dimnjačar i oslobođen, jer nije mogao vidjeti nedostatke kada je dimnjak čistio.

Tu činjenicu ustvrdio je vještak, a punomoćnica oštećenika, odvjetnica Ingrid Barić kao takvu ju je prihvatila, jer smatraju da odgovornost ovog slučaja leži na drugim osobama, tj. vlasniku agroturizma Đorđe Stefanovu, vlasniku tvrtke D.I.M.Š.O. gdje je dimnjačar Tomić radio, zatim na odgovornoj osobi u tvrtki Demark i distributeru plina koji nisu smjeli isporučiti plin bez odgovarajućih atesta kotla i atesta dimnjaka, a zbog kojih je, smatraju, do tragedije i došlo.

VJEŠTAK NA SUĐENJU U ISTRI 'Dimnjačar nije mogao vidjeti nedostatke zbog kojih su umrli'

Zbog svega navedenog pulski Općinski sud je oslobodio dimnjačara, no sada će Općinsko državno odvjetništvo u Puli, nakon što je čulo usmeno iznesene razloge kojima se sud rukovodio pri donošenju oslobađajuće presude, a po primitku pisanog otpravka od 22. studenog, uložiti žalbu na navedenu presudu.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Dalibor0704 24.11.2019.

    Uvijek je kriv mali čovjek. Investitor ima lovu i zaštitu vlasti, pa neće odgovarati. Živjela pravna država.

  • Captain Obvious 24.11.2019.

    Pa imate na drugom članku gdje su se ljudi uspjenili što im pecate opasne bojlere a ovdje se pjene sto "institucije" ne rade posao. Precudan narod.

  • luddoboli 23.11.2019.

    Uvijek po sirotinji

Komentiraj...
Vidi sve komentare