To je to što me zanima!

'Sumnjam da će Plenković pristati na zajednički vijenac'

Milanović se sada pokušava izvući zbog te izjave s HOS-om. Prvo sanira štetu citirajući Tuđmana, a sada predlaže zajednički vijenac, govori nam sugovornik blizak premijeru Plenkoviću
Vidi originalni članak

Nakon što je dignuo na zadnje noge branitelje, radikalnu desnicu te HDZ-ovce rekavši da ploče HOS-a s pozdravom "Za dom spremni” treba baciti, predsjednik Zoran Milanović sada poziva Plenkovićevu Vladu da polože zajednički vijenac poginulima u akciji Bljesak. No, čini se kako, barem za sada, u Vladi o tome ne razmišljaju. Do obilježavanja akcije Bljesak još je šest dana, a premijer Plenković odluku bi mogao donijeti u zadnji čas. 

ODGOVORIO NA PROZIVKE Milanović je objavio snimku Tuđmana kako priča o HOS-u

- Milanović se sada pokušava izvući zbog te izjave s HOS-om. Prvo sanira štetu citirajući Tuđmana, a sada predlaže zajednički vijenac. No, pitanje hoće li se to do petka kada je obljetnica izgladiti, u što sumnjam. Pritisak je unutar HDZ-a sada da se ne surađuje s Milanovićem tako da je moguće da se ne prihvati zajednički vijenac. S druge strane, u Jasenovac su išli zajedno i to je bilo odlično jer je ljudima dosta više bespotrebnih prepucavanja - govori nam sugovornik blizak premijeru Plenkoviću koji dodaje da je s tom izjavom Milanović ponovno u javno- politički diskurs vratio ustaše i partizane.

Drugi, pak, sugovornik iz vrha HDZ-a ističe kako je predsjednik Milanović izjavom o tome da se ploče HOS-a trebaju baciti ponovno počeo graditi negativni imidž kod HDZ-ovaca koji su u jednom trenutku bili zaboravili na njegov politički govor.

- Sumnjam da će Plenković sada pristati na zajednički vijenac jer će tako otvoriti napade desnice na sebe, a to mu ne treba sada - smatra naš sugovornik. 

Idi na 24sata

Komentari 102

  • Usora1 28.04.2020.

    ne kontam sto ste toliko navalili na milovanovica, ima covjek svoje misljenje ali i veliku podrsku u narodu, podrzali su ga skoro svi najvidjeniji gradjani. od vucica, dodika, pupija... za onog irineja iz harry poterra ne znam...pa cak i mediji poput snv jl nl itd.

  • 27.04.2020.

    Jedan vijenac je potpuno nebitna i tehnička stvar. Puno korisnije mu je da forsira i inzistira na neophodnim promjenama koje su jedini zalog napretka i pomaka prema naprijed.

  • banirana 27.04.2020.

    A što je prvi predsjednik Tuđman izjavio 1996. u Jasenovcu? Rekavši kako polaže vijenac “svim žrtvama palim u Jasenovcu, žrtvama fašizma i NDH, ali i onima koje je pogubio komunistički režim”, istaknuo je kako “spomen-područje u Jasenovcu treba biti spomen-područje koje će podsjećati hrvatski narod u kakvu je položaju bio”. Pa dodao: “Kako smo riješili sve probleme, tako ćemo riješiti i problem Jasenovca, ne zato da sakrijemo žrtve ustaškog terora, nego da podsjetimo da je hrvatski narod stradavao pod različitim zastavama, ali i da je sada općom pomirbom došlo do hrvatske slobode i hrvatske države.” Potom je rekao da “Tito nikada nije posjetio Jasenovac jer je znao da ne može pobjeći od odgovornosti i zato što je od 1945. do 1948. godine na tome mjestu bio komunistički logor u kojem su također ubijani ljudi.”

Komentiraj...
Vidi sve komentare