To je to što me zanima!

'Svi privedeni zbog sramotnog transparenta priznali su krivnju'

Načelnik PU zagrebačke Marko Rašić u razgovoru je za RTL rekao da su identificirali sve ljude sa sporne fotografije te da čak znaju i tko je napravio transparent koji poziva na mržnju...
Vidi originalni članak

Odmah po saznanju za nemili događaj u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom krenuli smo u intenzivno kriminalističko istraživanje na sumnju u počinjenje kaznenog djela javno poticanja na nasilje i mržnju. Tijekom kriminalističkog istraživanja, istraživali smo osam osoba, za šest osoba je utvrđena utemeljena sumnja da su počinili navedeno kazneno djelo. Oni su prije nekoliko trenutaka uz kaznenu prijavu dovedeni pritvorskom nadzorniku, rekao je načelnik PU zagrebačke Marko Rašić u razgovoru za RTL

INCIDENT U ZAGREBU Zbog sramotnog transparenta protiv Srba priveli četvero ljudi

- Ovih šest osoba koje smo prijavili za ovo kazneno djelo su na fotografijama, oni su iskazivali tijekom kriminalističkog istraživanja, oni ne poriču ovo kazneno djelo, priznali su, čak znamo i osobu koja je i napravila taj neprimjereni transparent. Dvije su osobe punoljetne, 21 i 22 godine, a ove četiri osobe su mlađi punoljetnici, znači osobe koje su navršile 18, a nemaju 21 godinu, objasnio je Rašić. 

Na pitanje jesu li pronašli i ljude koji su povezani s transparentom, a možda nisu na fotografijama, Rašić je odgovorio da upravo zbog toga i nastavljaju kriminalističko istraživanje. 

PORUKA MRŽNJE Navijači u Zagrebu pozirali sa zastrašujućim transparentom : 'Ovo je jezivo, ne samo za Srbe'

- Zasad nemamo saznanja da netko stoji iza tog događaja osim samih njih koji su priznali počinjenje djela, zaključio je načelnik PU zagrebačke. 

Podsjestimo, fotograf Nikola Šolić u četvrtak je u Zagrebu, na Kustošiji, snimio i na svom Facebook profilu objavio prizor navijača  koji drže natpis 'J**at ćemo srpske žene i djecu', uz slovo 'u' pretvoreno u ustaško. Mladići koji pokazuju taj transparent uz to su izvjesili i HOS-ove zastave, a stoje na zidiću na kojem piše 'Dinamo svetinja'.

Idi na 24sata

Komentari 105

  • mazingazk1 15.06.2020.

    I kolika je kazna,?

  • 14.06.2020.

    Za ovo je kriva politika dodvoravanja.Da su takve stvari vec ranije bile adekvatno sankcionirane ovoga nebi sad bilo.

  • Brontosaur 14.06.2020.

    Ako je ZDS ratni poklič, ozakonio bih ga, no uz napomenu da ostalo znakovlje Fašizma, kao "svastika" kažnjavao bi kao Njemačka! Ako je u Ustavu RH, prvo polje šahovnice crveno, tada me bijelo polje vrijeđa, a također i ali nema grb krune!!! Da se tako nekako napisao Zakon, već bi davno bilo mira od tog neprestanog svađanja oko te toliko, sada bar, beznačajne stvari, a tolike probleme imamo, toliko kriminala, krađa političkih djelatnika! Pa od prestanka rada Sabora već imamo 7 teških afera u RH!

Komentiraj...
Vidi sve komentare