To je to što me zanima!

Terorist se u sudnici smijao i pokazivao znak bijele nadmoći

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Činio se vrlo smirenim i mnogo je vremena promatrao medije i odvjetnike, prenosi novinarka Radija New Zealand Annekke Smith o 28-godišnjem Australcu i otkriva kako nije tražio jamčevinu
Vidi originalni članak

Po ulasku u sudnicu, piše novozelandski mediji, Brentin Tarrant, terorist iz Christchurcha je bio smiren, smijao se i na kraju fotoreporterima pokazao simbol 'white power' pokreta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Među poginulima u terorističkom napadu desnog ekstremista na Novom Zelandu ima i djece, objavila je u subotu premijerka te države.

- Postalo je jasno da su mete ovog groznog napada bila i djeca, rekla je Jacinda Ardern novinarima u Christchurchu, mjestu napada na dvije džamije u kojem je zasad poginulo najmanje 49 ljudi. 

OBIŠAO BALKAN Terorist s Novog Zelanda bio je i u Hrvatskoj prije tri godine

U napadu je ozlijeđeno 39 ljudi, od kojih je 11 na intenzivnoj njezi, dodala je premijerka, istaknuvši kako i među njima ima djece. 

Pohvalila je hrabrost dvoje policajaca koji su svladali napadača koji je imao dvije puške u svom automobilu, naglasivši kako je jasno da je "imao namjeru nastaviti svoj napad". 

Policija je ranije tvrdila da su oba napada čin jednog napadača i objavila da je trebalo 36 minuta od prvog hitnog poziva do uhićenja. 

STRAVA NA ZELANDU Crno sunce, okultni simbol pod kojim je luđak krenuo u pokolj

Ardern je stigla u Christchurch i susrela se s preživjelima i obiteljima žrtava, poručivši kako prenosi poruke ljubavi i podrške u ime novozelandskog naroda. 

- Novi Zeland je ujedinjen u tuzi, kazala je. 

Dodala je da će policija štititi džamije na Novom Zelandu dok se ne pokaže da je opasnost prošla. 

NOVI ZELAND: DRAMA U SUDNICI Napadač na džamije na sudu: Muškarac ga htio ubiti nožem

Napadač je ranije u subotu šutio pri čitanju optužbe.

- Činio se vrlo smirenim i mnogo je vremena promatrao medije i odvjetnike, prenosi novinarka Radija New Zealand Annekke Smith o 28-godišnjem Australcu i otkriva kako nije tražio jamčevinu ili da mu se krije ime. 

MUP potvrdio: Napadač je boravio u Hrvatskoj

Hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u subotu je potvrdilo da je napadač na džamije u novozelandskom Christchurchu, Australac Brenton Harrison Tarrant (28), krajem 2016. i početkom 2017. boravio i u Hrvatskoj.

- MUP raspolaže saznanjima o kretanju navedene osobe na području Republike Hrvatske tijekom prosinca 2016. i siječnja 2017. godine, potvrdila je glasnogovornica MUP-a Marina Mandić. Pojasnila je da je taj podatak utvrđen uvidom u službene policijske evidencije.

Novinske agencije ranije su objavile da se istražuju kontakti koje je Tarrant "možda uspostavio" tijekom posjeta jugoistoku Europe, kada je prema podacima bugarskih obavještajaca prošao kroz Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Hrvatsku.   

Tarrant, optužen da je ubio najmanje 49 ljudi i ranjavanje još desetak u dvije džamije u novozelandskom Christchurchu, je objavio i videosnimku napada u kojem se mogu čuti srpske nacionalističke pjesme iz devedesetih godina. Na svojim je puškama imao ispisana imena povijesnih ličnosti i mjesta iz Bugarske, Srbije i Crne Gore. 

Napad, koji su premijerka Jacinda Ardern, ali i niz svjetskih lidera, opisali kao teroristički čin, najgori je mirnodopski zločin na Novom Zelandu.

Tarrant je u subotu optužen za ubojstva i ranjavanja, a okružni sud u Christchurchu odredio mu je pritvor bez izjašnjavanja o krivnji. Pred sudom će se ponovno pojaviti 5. travnja i policija očekuje da će tada biti dodatno optužen.

Idi na 24sata

Komentari 146

  • mikabrada 17.03.2019.

    Ja mislim da je pokupio nekakav virus u hrvatskoj ili u Srbiji.

  • kulin_ban 17.03.2019.

    to se moglo očekivat...čovjeku je puko film gledajuči šta su i još rade muslije drugim ljudima (kolju po šeriatskome pravu nevernike...)...bit če još toga, garant

  • gladijator 16.03.2019.

    On ce svoju nadmoc vidjeti u daljnjem zivotu. Trebalo bi ga staviti u neki zatvor kao sto je ADX. Neka zidovima objasni bijelu nadmoc."Čim prođu kroz ulazna vrata, možete vidjeti kako se mijenja njihov izraz lica.... To je trenutak kada shvaćaju što ih čeka. U jednom trenutku gledaju u ljepotu Rocky Mountainsa u pozadini, a kad uđu unutra, to je posljednji put da ih ikad više vide", priča bivši čuvar iz ADX-a Robert Hood. "ADX je život poslije smrti. To je nešto što traje do kraja života. I, prema mojem mišljenju, to je puno gore od smrti " Većina od 400 zatvorenika koliko ih se nalazi u ovom zatvoru, dane provode u maloj betonskoj ćeliji 23 sata dnevno. Obroke dobivaju kroz male otvore u vratima. Krevet je od betona, a na njemu se nalazi tanki madrac i deka. U ćeliji imaju jedan prozorčić koji dopušta ulazak malo danjeg svijetla, ali zatvorenici kroz njega ne mogu vidjeti ništa osim zgrada. U ćelijama su i nepomični betonski stolci i stolovi, a čvrsti zidovi sprječavaju da se zatvorenici međusobno mogu vidjeti ili na bilo koji nacin komunicirati.Arhitektura ove građevine kontrolira sve. Dizajnirana je tako da zatvorenici ne mogu vidjeti nebo. Namjerno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare