To je to što me zanima!

Tim Hrvatskog Crvenog križa ovog vikenda u Ukrajini

Logistički centar u Ukrajini trebao bi olakšati prihvat humanitarne pomoći koja pristiže iz cijeloga svijeta, navodi HCK
Vidi originalni članak

Tim Hrvatskog Crvenog križa (HCK) ovog vikenda boravi u Ukrajini, Rumunjskoj i Mađarskoj gdje s kolegama iz tih zemalja i članovima Međunarodne federacije Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca, obilazi granične prijelaze te uspostavu velikog logističkog centra u Ukrajini.

Logistički centar u Ukrajini trebao bi olakšati prihvat humanitarne pomoći koja pristiže iz cijeloga svijeta, navodi HCK.

Cilj našeg posjeta je susret s kolegama kako bismo definirali kanale i prihvatne centre radi prikupljanja materijalne humanitarne pomoći u Hrvatskoj, rekao je tim povodom izvršni predsjednik HCR-a Robert Markt koji je na čelu izaslanstva HCR-a.

RUSKI SIJAČ STRAHA SVE NEGIRA Najstrože čuvana tajna: U oazi Putinova obitelj uživa u luksuzu

"Želimo tu pomoć distribuirati na točke odakle će se ona slati u Ukrajinu. Naravno, u skladu sa mogućnosti i sigurnosnim standardima koji se moraju poštivati“, istaknuo je.

Objasnio je i zašto HCK dosad nije krenuo s prikupljanjem materijalnih donacija rekavši da u ovim trenucima ne postoji definirani kanale distribucije pomoći.

GLOBALNA PODRŠKA Skupovi potpore Ukrajini širom svijeta, Moskva Rusima brani prosvjede zbog 'pandemije'

"To znači da, dok god ne znamo gdje točno šaljemo robu, kome ju šaljemo i kako će ona biti distribuirana ljudima u potrebi, mi to nećemo raditi. Ovim posjetom želimo posložiti pametnu strategiju pomaganja, dati ljudima ono što im stvarno treba", dodao je.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare