News

Komentari 0

Tim Hrvatskog Crvenog križa ovog vikenda u Ukrajini

Tim Hrvatskog Crvenog križa ovog vikenda u Ukrajini

Logistički centar u Ukrajini trebao bi olakšati prihvat humanitarne pomoći koja pristiže iz cijeloga svijeta, navodi HCK

Tim Hrvatskog Crvenog križa (HCK) ovog vikenda boravi u Ukrajini, Rumunjskoj i Mađarskoj gdje s kolegama iz tih zemalja i članovima Međunarodne federacije Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca, obilazi granične prijelaze te uspostavu velikog logističkog centra u Ukrajini.

Logistički centar u Ukrajini trebao bi olakšati prihvat humanitarne pomoći koja pristiže iz cijeloga svijeta, navodi HCK.

Cilj našeg posjeta je susret s kolegama kako bismo definirali kanale i prihvatne centre radi prikupljanja materijalne humanitarne pomoći u Hrvatskoj, rekao je tim povodom izvršni predsjednik HCR-a Robert Markt koji je na čelu izaslanstva HCR-a.

"Želimo tu pomoć distribuirati na točke odakle će se ona slati u Ukrajinu. Naravno, u skladu sa mogućnosti i sigurnosnim standardima koji se moraju poštivati“, istaknuo je.

Objasnio je i zašto HCK dosad nije krenuo s prikupljanjem materijalnih donacija rekavši da u ovim trenucima ne postoji definirani kanale distribucije pomoći.

"To znači da, dok god ne znamo gdje točno šaljemo robu, kome ju šaljemo i kako će ona biti distribuirana ljudima u potrebi, mi to nećemo raditi. Ovim posjetom želimo posložiti pametnu strategiju pomaganja, dati ljudima ono što im stvarno treba", dodao je.

 

Najčitaniji članci