To je to što me zanima!

Tko je Ruskinja koju haški sud želi uhititi uz Putina? 'Posvojila sam tinejdžera iz Mariupolja'

Ona je navodno posjećivala teritorije pod ruskom okupacijom u Ukrajini i brinula se da ukrajinska djeca budu deportirana u Rusiju. Tamo su ih posvajale ruske obitelji
Vidi originalni članak

Marija Aleksejevna Lvova-Belova povjerenica je za prava djece u Rusiji i jedna od dvoje ljudi za kojima je sud u Haagu izdao nalog za uhićenje. Druga osoba je Vladimir Putin. U Haagu sumnjaju da je Marija nezakonito deportirala ukrajinsku djecu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ona je u ruskim medijima poznatija kao "Majka Rusija". Na mjesto povjerenice za prava djece imenovao ju je Putin 2021. godine.

Posvojila je tinejđera

U proljeće 2022. Lvova-Belova posvojila je ukrajinskog tinejdžera (15) iz Mariupolja koji su u ratu uništili Rusi.

REAGIRALI I UKRAJINCI Reakcija Rusije na haški nalog za uhićenje Putina: 'Njihove odluke nemaju značaja za nas'

- Kad smo ih doveli u Rusiju da se malo oporave, počela je priča da su negativno govorili o Putinu, govorili svakakve ružne stvari, pjevali ukrajinsku himnu i sve to. Da, postoji ta vrsta negativnosti, možda u početku, ali onda se pretvori u ljubav prema Rusiji - rekla je Lvova-Belova, piše Newsweek.

Ona je navodno posjećivala teritorije pod ruskom okupacijom u Ukrajini i brinula se da ukrajinska djeca budu deportirana u Rusiju. Tamo su ih posvajale ruske obitelji. 

Širi fotografije oduzete djece s obitelima

Na društvenim mrežama često je dijelila fotografije djece nakon što su ih udomile obitelji.

Vjeruje se da je Putinova povjerenica za djecu dosad posvojila 22 djeteta, a u veljači ove godine dala je izjavu za ruske medije povodom posvajanja 15-godišnjaka.

PORUKA JOHNA KIRBYJA Washington: 'Nadamo se da će Xi razgovarati i sa Zelenskim'

- Sada znam kako je biti majka posvojenog djeteta iz Donbasa. Teško je, ali definitivno volimo jedno drugo. Mislim da zajedno možemo proći kroz sve - rekla je Maria Lvova-Belova u razgovoru s Putinom.

Pod njenim vodstvom deportirano je više od 6000 ukrajinske djece.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • ivanz 19.03.2023.

    Nije loša...

  • jure28 18.03.2023.

    To je ta mama koja ljubi morona ŠČ..

  • VojislavMikic 18.03.2023.

    ova ruskinja je gora od putina,sada trebate videti na vasoj kozi sta znaci kada vas zena jebava a nemozete joj nista,pa i ona meldin olbrajt koja se u paklu jos uvek okrece nista bolja nije bila a vi ste je svi ustase voleli i bila je vasa omiljenica ,polako ali sigurno rusi dolaze u evropu

Komentiraj...
Vidi sve komentare