To je to što me zanima!

Tko je Zoran Pripuz? Povezivali su ga s krim miljeom, no na sudu bi ga redovito oslobađali

Zbog lošeg imidža, je izbjegavao pojavljivati se u javnosti. Navodno se prijateljima žalio na to da se u pojedinim poslovnim transakcijama prisiljen skrivati
Vidi originalni članak

U tijeku su istražne radnje. Prikupljamo sve informacije, ali ne možemo ništa komentirati. Nećemo davati nikakve službene izjave. U tijeku su istražne radnje, rekao nam je u četvrtak ujutro Davor Galetović odvjetnik Zorana Pripuza, kojeg USKOK istražuje zbog nezakonito izgrađenog kampa na otoku Murteru.

Zoran Pripuz je poduzetnik koji je bio obuhvaćen optužnicom u slučaju  'dečki s Knežije', ali je oslobođen optužbi. Sudski je pravomoćno presuđeno da nije dokazano postojanje zločinačke organizacije, a od 12-orice optuženih, petorica su osuđena za preprodaju droge, pokušaj ubojstva ili neko drugo kazneno djelo. Jelavić, Pripuz i Vuletić našli su se među onima koji su oslobođeni optužbi.

SUMNJA NA KORUPCIJU Pozadina uhićenja na Murteru: 'Izdavala rješenja za bespravne kampove, voljela je 'pomoći'...'

Policija ga je svojedobno istraživala i u akciji 'Šok 3' u kojoj je uhitila Đorđa Vuletića i Darka Dakića, zbog brutalnog premlaćivanja i pokušaja ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca 2008. Pripuz se tada dobrovoljno javio i došao na obavijesni razgovor. U postaji je proveo cijelu noć da bi ga dan kasnije pustili na slobodu.

Te iste 2008. tvrtka Magma morala mu je isplatiti 35.000 kuna odštete jer je u društvenoj igri “Tko želi biti milijunaš” na pitanje “Tko je izvršio atentat na Vjeku Sliška?”, među ostalima, u odgovoru ponudila i njegovo ime. Odluku je donio Vrhovni sud.

Oslobođen je i optužbi 2013. u ponovljenom suđenju da su 1997. i 1998. godine nizom prijetnji od liječnika Borisa Ljahnyckog iznudili 2,4 milijuna kuna.

UHIĆEN I ZORAN PRIPUZ Uživo s mjesta događaja: U tijeku pretresi zbog afere Murter, Kvatrić pun policije

Sutkinja Općinskog kaznenog suda u Zagrebu je obrazlažući presudu rekla kako nije bilo dokaza koji bi potvrdili činjenični opis iz optužnice da bi se četvorica dogovorili o iznudi.

Prema pisanju Nacionala, zbog lošeg imidža, je izbjegavao pojavljivati se u javnosti. Navodno se prijateljima žalio na to da se u pojedinim poslovnim transakcijama prisiljen skrivati. Nije ih mogao dogovoriti bez značajnih poteškoća povezanih s imidžem koji mu je u to vrijeme pripisan, a dijelom jer smatra da bi, da se javno deklarira zainteresiranim za bilo koju poslovnu transakciju, morao platiti znatno veću cijenu od tržišne.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • monoma1@ 23.11.2023.

    Znam ja tko je čovik iz srednje bosne.

  • debelahladovina09 23.11.2023.

    Dok je suradnivao s Bandicem bio je kriminalac, sad kad je ortak Tomasevicu sad je posteni kriminalac

  • pošteni hrvat 23.11.2023.

    543, Gdje baš sada ode Zoki, dok se dijeli lova na varaždinskim balama? Žena je još u ministarstvu gospodarstva, onak da dobije pokoju informaciju?

Komentiraj...
Vidi sve komentare