Obavijesti

News

Komentari 36

Uživo s mjesta događaja: U tijeku pretresi zbog afere Murter, Kvatrić pun policije

Uživo s mjesta događaja: U tijeku pretresi zbog afere Murter, Kvatrić pun  policije
5

U tijeku je istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti. Akcije se odnosi se na izgradnju kampa na Murteru investitora Zorana Pripuza i Darija Filipija

VIDEO

U tijeku su pretresi na Kvaternikovom trgu u Zagrebu.

- Ovdje je kombi policije, ali i pripadnici interventne policije. Trenutno traje pretres, a u jednom trenutku su istražitelji u civilu ušli i u garažu u ulici Antuna Nemčića - doznajemo s terena.

Podsjetimo, u tijeku je istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti u vezi afere Murter. Slučaj je povezan s gradnjom ilegalnih kampova i Zoranom Pripuzom.

- U tijeku su istražne rade. Prikupljamo sve informacije, ali ne možemo ništa komentirati. Nećemo davati nikakve službene izjave. U tijeku su istražne radnje - rekao nam je Davor Galetović, odvjetnik Zorana Pripuza. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Prema neslužbenim saznanjima Slobodne Dalmacije, jutrošnja akcija odnosi se na izgradnju kampa na Murteru investitora Zorana Pripuza koji je obuhvaćen ovom akcijom, isto kao i Dario Filipi, vlasnik još jednog ilegalnog kampa na Murteru. Akcijom su obuhvaćeni i Eduard Maržić, svojedobno predsjednik Hrvatske udruge kampova, koji je i sam prije 15-ak godina bio osumnjičen za protuzakonito izvlačenje novca.

VIDEO Ovako su se gradili ilegalni kampovi na Murteru
VIDEO Ovako su se gradili ilegalni kampovi na Murteru

Također, tu je i Boris Kulušić, lokalni ugostitelj i poduzetnik koji se također bavio kampovima. Posljednja u nizu osoba koje istražuje USKOK je Neda Livljanić, sada već bivša službenica odjela za gospodarstvo i turizam Šibensko-kninske županije, koja je i izdala rješenje za gradnju kampa i smještaja u domaćinstvu.

Detalji afere

Dok smo istraživali priču o bespravnoj gradnji na Murteru, stalno nam je od više osoba spomenuto ime službenice Nede Livljanić. Ona je, prema našim sugovornicima, izdavala razne dozvole za obavljanje ugostiteljske djelatnosti i smještaja u kampovima iako nije bilo uvjeta. Među njima je i kamp Zorana Pripuza. Rješenje za kamp je izdano iako nije imao uvjete, dok su na parceli još bili samo borovi. Livljanić je u rješenju koje imamo, napisala da tamo postoji smještajni objekt, sanitarni čvor, infrastruktura. Ničeg nije bilo. 24sata su ekskluzivno i dobila izjavu Livljanić. Bila je iznenađena i počela zamuckivati. Jesam potpisala, ali ne bih baš razgovarala o razlozima. Mislim, to je njegovo vlasništvo, ima vlasnički list i suglasnost općine - rekla nam je ljetos.

Bivši šef PNUSKOK-a: 'Zašto je Pripuz tek sad uhićen? Postoji famozna plava knjiga...'
Bivši šef PNUSKOK-a: 'Zašto je Pripuz tek sad uhićen? Postoji famozna plava knjiga...'

- Rješenje koje je izdala Neda Livljanić za kamp Zorana Pripuza je poništeno jer smo utvrdili nepravilnosti i propuste. Koliko znam, stranka se žalila Ministarstvu turizma. Mi smo reagirali kada smo dobili saznanja. Nitko od naših službenika nije pod istragom, a bivše ne mogu komentirati. Livljanić je napustila službu i obrazložila da odlazi iz osobnih razloga - rekao nam je župan Marko Jelić.

Tijek događaja pratite iz minute u minutu OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

Fico je imao višestruke rane, operacija je trajala pet sati; Oglasila se obitelj atentatora
PROPUCAN SLOVAČKI PREMIJER

Fico je imao višestruke rane, operacija je trajala pet sati; Oglasila se obitelj atentatora

Bolnicu Roosevelt u Banskoj Bistrici, u kojoj je smješten premijer Fico, čuvaju jake snage policije...
Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić  i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija
'NIKAD JE NE BI OSTAVIO'

Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija

Za nestanak je obitelj saznala kad su ih nazvali iz vrtića da nitko nije došao po djevojčicu. U sve se uključila i policija. Obitelj moli, ako ga je netko vidio da javi njima na broj 097/670-1528 ili policiji na 192