Obavijesti

News

Komentari 11

Tko je Zoran Pripuz? Povezivali su ga s krim miljeom, no na sudu bi ga redovito oslobađali

Tko je Zoran Pripuz? Povezivali su ga s krim miljeom, no na sudu bi ga redovito oslobađali

Zbog lošeg imidža, je izbjegavao pojavljivati se u javnosti. Navodno se prijateljima žalio na to da se u pojedinim poslovnim transakcijama prisiljen skrivati

VIDEO

U tijeku su istražne radnje. Prikupljamo sve informacije, ali ne možemo ništa komentirati. Nećemo davati nikakve službene izjave. U tijeku su istražne radnje, rekao nam je u četvrtak ujutro Davor Galetović odvjetnik Zorana Pripuza, kojeg USKOK istražuje zbog nezakonito izgrađenog kampa na otoku Murteru.

Zoran Pripuz je poduzetnik koji je bio obuhvaćen optužnicom u slučaju  'dečki s Knežije', ali je oslobođen optužbi. Sudski je pravomoćno presuđeno da nije dokazano postojanje zločinačke organizacije, a od 12-orice optuženih, petorica su osuđena za preprodaju droge, pokušaj ubojstva ili neko drugo kazneno djelo. Jelavić, Pripuz i Vuletić našli su se među onima koji su oslobođeni optužbi.

Pozadina uhićenja na Murteru: 'Izdavala rješenja za bespravne kampove, voljela je 'pomoći'...'
Pozadina uhićenja na Murteru: 'Izdavala rješenja za bespravne kampove, voljela je  'pomoći'...'

Policija ga je svojedobno istraživala i u akciji 'Šok 3' u kojoj je uhitila Đorđa Vuletića i Darka Dakića, zbog brutalnog premlaćivanja i pokušaja ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca 2008. Pripuz se tada dobrovoljno javio i došao na obavijesni razgovor. U postaji je proveo cijelu noć da bi ga dan kasnije pustili na slobodu.

Te iste 2008. tvrtka Magma morala mu je isplatiti 35.000 kuna odštete jer je u društvenoj igri “Tko želi biti milijunaš” na pitanje “Tko je izvršio atentat na Vjeku Sliška?”, među ostalima, u odgovoru ponudila i njegovo ime. Odluku je donio Vrhovni sud.

Oslobođen je i optužbi 2013. u ponovljenom suđenju da su 1997. i 1998. godine nizom prijetnji od liječnika Borisa Ljahnyckog iznudili 2,4 milijuna kuna.

Uživo s mjesta događaja: U tijeku pretresi zbog afere Murter, Kvatrić pun policije
Uživo s mjesta događaja: U tijeku pretresi zbog afere Murter, Kvatrić pun  policije

Sutkinja Općinskog kaznenog suda u Zagrebu je obrazlažući presudu rekla kako nije bilo dokaza koji bi potvrdili činjenični opis iz optužnice da bi se četvorica dogovorili o iznudi.

Prema pisanju Nacionala, zbog lošeg imidža, je izbjegavao pojavljivati se u javnosti. Navodno se prijateljima žalio na to da se u pojedinim poslovnim transakcijama prisiljen skrivati. Nije ih mogao dogovoriti bez značajnih poteškoća povezanih s imidžem koji mu je u to vrijeme pripisan, a dijelom jer smatra da bi, da se javno deklarira zainteresiranim za bilo koju poslovnu transakciju, morao platiti znatno veću cijenu od tržišne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi