To je to što me zanima!

Traži se zlostavljač koji je kujicu Amari izgladnjivao i prebijao! 'Još uvijek je tamo njeno leglo'

Ostatak legla i dalje živi tamo gdje je do jučer živjela Amari, njih još sedam. Jedno štene od tih sedam ima ozlijeđenu nogu i vidi mu se kost – upozorile su na svojim Facebook stranicama volonterke iz Azila...
Vidi originalni članak

Uginula je kujica Amari kako su je nazvale volonterke iz zadarskog azila za pse, nakon što je u teškom stanju završila kod njih, a imala je svega tri mjeseca. Izgladnjivana je do smrti i uz to prebijena toliko da joj je život visio o koncu. Nalazila se kod volonterki u Zadarskom azilu za pse koje su davale sve od sebe ne bi li je spasile. Dale su joj ime Amari - Čudo božje i molile se za nju da preživi. Ali izgledi su bili - mali.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Amari osim što je sa svoja tri mjeseca izgladnjela do maksimuma i što je bila prepuna parazita od kojih je svakih par minuta imala strašne epileptičke napadaje, osim što je bolovala od svakakvih infekcija i što je u strašnom stanju koje slike dočarati nikako ne mogu, prebijena je od strane 'čovjeka'. I to toliko da ima udubljenje na glavi, potres mozga toliko jak da ne otvara oči i uopće nije prisutna na ovom svijetu. Na najblaži ljudski dodir imala je panične napadaje i ispuštala krikove koje se ne može više zaboraviti. Taj netko ima ime, ima djecu koju odgaja na isti način. Ta djeca gađaju Amarinu majku kamenjem i tuku ju svakakvim predmetima, a ostatak legla i dalje živi tamo gdje je do jučer živjela Amari, njih još sedam. Jedno štene od tih sedam ima ozlijeđenu nogu i vidi mu se kost – upozorile su na svojim Facebook stranicama volonterke iz Azila.

VELIKO POGORŠANJE VREMENA Stiže hladna fronta, pripremite kapute: 'Idućih sati čeka nas obilna kiša, a moguć je i snijeg'

Odmah se, nakon njihove objave, a posebno nakon vijesti da je sirota kujica u srijedu izdahnula, pokušalo doznati tko je zločinac koji ju je izmučio i naposljetku i usmrtio. Vlasnik Amari je navodno na Viru i lovac je. U četvrtak ujutro su se odazvali i ljudi iz Lovačke udruge s Vira koja broji tridesetak lovaca. Oni odlučno tvrde da nitko od njih nije vlasnik legla iz koje je došla Amari.

- Nitko od nas nema takve pse, da netko ima odmah bi znali. Mi smo za to da se najstrože sankcionira počinitelj ovoga zločina, ali ne želimo da se za to okrive lovci iz udruge s Vira jer mi to nismo učinili. O svojim psima brinemo se s najvećom pažnjom i osuđujemo ovakva zlodjela - tvrde iz Lovačke udruge s Vira.

DEMOGRAFSKA SLIKA HRVATSKE Popis stanovništva najavljen za travanj odgađa se do jeseni

U istraživanje o tome tko je teško ozlijedio ovu kujicu uključena je i Veterinarska inspekcija Državnog inspektorata koja je odmah započela s inspekcijskim nadzorom u suradnji sa komunalnim redarom nadležne jedinice lokalne samouprave.

- Inspekcijski nadzor kao i potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja u svezi okolnosti predmetnog događaja još uvijek su u tijeku te ćemo vas po okončanju inspekcijskog postupka izvijestiti o utvrđenom - stoji u odgovoru Veterinarske inspekcije.

Kontaktirana je i zadarska policija koja još uvijek radi na utvrđivanju svih okolnosti i otkrivanju zlostavljača. Mreža se steže i ta osoba neće proći nekažnjeno, osobito zbog bojazni da se kod njega i dalje nalazi leglo iz kojega dolazi i Amari, a čiju majku, prema nekim informacijama, djeca i dalje gađaju kamenjima. Kao da nije bilo dovoljno sve što se događalo s Elzom, do kostiju izgladnjelom crnom dvogodišnjom kujom koja je bila na rubu smrti. Pronađena je u Sukošanu, a volonterke su pokušale napraviti sve, zajedno s veterinarom, no, nažalost, nije joj bilo spasa.

UŽIVO: SVE O KORONA VIRUSU U Tel Avivu na koncert mogli ući samo cijepljeni posjetitelji

Ono što se do sada zna je da se radi o vlasniku s otoka Vira koji je lovac i 'nezgodan' čovjek kojemu se ne može tek tako ušetati u dvorište, a o zlostavljanju životinja dojavili su ljudi s terena. Čovjek koji je dojavio zlostavljanje vidio je kuju s najmanje još sedam štenaca. Obaviještena je policija i inspekcija koja se zajedno s komunalnim redarima digla na noge čim je Azil objavio post na svojoj Facebook stranici. Početne indicije policiji nisu dovoljne, potrebno je dokazati zlodjelo pa treba pričekati rezultate istrage. Ono što je dobro u čitavom slučaju je da se javnost senzibilizirala, čak do te mjere da se preko društvenih mreža traži adresa počinitelja kako bi mu se na silu oduzeli preostali štenci i psi. No, ipak treba pričekati da policija i inspekcije odrade svoj posao, otkriju zlostavljača i primjereno ga prijave za zlodjela, piše Zadarski.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • zivikako znas 05.03.2021.

    majke mi isto bi prošao da vidim tako nešto a vjerovatno i puno gore...pa nemožeš takom biću nešto takvo napravit...

  • Faaip de Oiad 05.03.2021.

    Lovci kao nemaju pojma a nema šanse da svatko tko je lovac ne zna ili nije čuo od kolega ili na vlastite oči vidio takvoga u akciji. Nema teoretske šanse. 

  • Hiroo_Onoda 05.03.2021.

    Što je sada lovci? Samo ste zgroženi. Predlažem da trgnete koju rakijicu i uputite se sa svojim rasipačama put zlostavljača. Pokupiti leglo, pružiti liječničku skrb i naći normalne udomitelje. Kada je neki dan jedan od vas upucao psića koji je bio u šetnji sa vlasnikom od vas se nije mogla čuti niti riječ zgroženosti. Komentirao sam taj slučaj i u trenu zaradio žuti (uz cijeli buket kojekavih obrazloženja.) Međutim i dalje mislim isto. Moj pas je moj životni suputnik i osim njega nemam više nikoga. Da mi ga netko upuca u mojoj nazočnosti bio bi mu to zadnji dan lovačkog staža. Moja je dužnost da ga branim pod svaku cijenu i njegovo ubijanje bi u trenu porušilo sve moje moralne i zakonske barijere. Prihvatio bih sankcije po kratkom postupku jer to za mene ne bi bila osveta nego pravda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare