To je to što me zanima!

Trenuci užasa na Ilici: Kamenički je jurio čak 195 na sat i zabio se u Opel. Poginule su dvije žene

Kobna brzina: Zbog prevelike brzine kretanja Marin Kamenički izgubio je kontrolu nad Mercedesom, udario u rubni kamen, zarotirao se i udario u Opel. Iz njegovog auta ispala je djevojka
Vidi originalni članak

Više od dvije godine trebalo je da počne suđenje Marinu Kameničkom (22) za nesreću u kojoj su 23. kolovoza 2018. na zagrebačkoj Ilici poginule Nadica Hoflinger (64) Laura Stelio (23), suputnica u njegovu automobilu.

U utorak su ga nepravomoćno osudili na četiri i pol godine zatvora.

POGLEDAJTE VIDEO: Kamenički je osuđen na 4,5 godine zatvora

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Teretili su ga da je u 21.10 sati upravljao Mercedesom C63 AMG, vrijednim 800.000 kuna. Kretao se Ilicom od istoka prema zapadu i to vozeći brzinom od 195 km/h iako je bio svjestan da je brzina kretanja vozila na toj prometnici ograničena na 50 km/h.

OD NESREĆE PROŠLE DVIJE GODINE Je li Kamenički povlašten? Na Ilici usmrtio dvoje, javnost neće znati što se zbiva na suđenju

Kada je došao do Ilice 442, zbog prevelike brzine kretanja je izgubio nadzor nad upravljačem te je udario u rubni kamen, zarotirao se pri čemu je prešao u suprotni smjer.

Dok se nekontrolirano kretao, svojim je vozilom udario u Opel Astru.

Na suvozačkom mjestu bila je Nadica. U pokušaju da joj pomognu, dva mladića, koja su se našla na mjestu nesreće, izvukla su je iz auta. 

- Ona je zadobila teške unutarnje ozljede, ali izvana se to nije vidjelo. Nije uopće bilo krvi i izgledala im je u boljem stanju od vozača Astre, kojeg nisu ni pokušali izvući van do dolaska Hitne. Iako ne mijenja ishod, ipak nam je lakše znati da je smrt bila brza i trenutna te da nije patila - suznih očiju ispričala nam je njena kći Tea.

Pitamo je da li im se javio tko iz obitelji Kameničkog.

- Zvala je njegova mama, ljudski izrazila saučešće, ali nekako nam se činilo kroz razgovor da pokušava umanjiti njegovu krivnju pa smo jednostavno prekinuli komunikaciju. Svi smo mi sudionici u prometu, imamo i djecu. Svjesni smo da se nesreće događaju i da nitko ne sjeda za volan s namjerom da usmrti nekoga...Ali voziti 195 km/h po Ilici... I to u 20.30 sati kad je još prometno i toliko auta ima... Ne znam što bih rekla - iskreno zaključuje Tea. 

SUDE MU IZA ZATVORENIH VRATA Na mjestu gdje je Kamenički usmrtio Nadicu i Lauru sada su kamere. Dvije godine prekasno

Vozač Astre u nesreći je teško ozlijeđen te je u komi završio u bolnici. Laura Stelio bila je suvozačica u Marinovu Mercedesu. Ispala je iz vozila. Udario ju je Renault Clio koji se kretao južnom stranom kolnika Ilice iz smjera zapada u smjeru istoka.

Mercedes Marina Kameničkog nastavio se nekontrolirano kretati dok nije udario u drugi Mercedes i zapalio se.

Kamenički, koji je u prometnoj nesreći koju je skrivio lakše ozlijeđen, u istražnom zatvoru proveo je 35 dana. Od listopada 2018. godine brani se sa slobode.

Idi na 24sata

Komentari 83

  • Brako Margeta 17.11.2020.

    Ništa čudno od našega pravosudnog sustava...Čudno je to da još nema onih kojima pukne film pa uzmu pravdu u svoje ruke...

  • Sveta srdela 17.11.2020.

    4.5 godina, hmmm 1 zbog dobrog vladanja, ah ta hrvatska.

  • škorpija25 17.11.2020.

    Sve se u životu kad tad vrati, nema on kajanja i žaljenja, jer je svjesno nagazio na brzinu, ubio 2 života a treća osoba sa teškim posljedicama, sutkinjo sram te bilo za ovakvu presudu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare