To je to što me zanima!

Trojčeki iz Čučerja dobili još dva kontejnera: 'Do tuša kroz zimu'

Obitelj Zgombić s dvoipolgodišnjim trojkama iz Čučerja ovu će zimu dočekati u kontejneru. Dosada su u dvorištu imali dva, a grad Zagreb poklonio im je još dva - dnevni boravak i kupaonicu
Vidi originalni članak

Mi nismo ljudi koji bi živjeli cijeli život u stanu, samo smo privremeno tražili novi dom dok se naša kuća ne obnovi. Razočarani smo - kaže nam Krunoslava Zgombić, baka "trojčeka" iz Čučerja koji će ovu zimu provesti u kontejnerima. Najviše je muči hladnoća.

-Klima ne radi na temperaturama ispod nule, smrzne pa moramo čekati višu dnevnu temperaturu da ponovno proradi - priznaje.

VIDEO: OČAJ U ČUČERJU Potres im uzeo dom: S trojkama u kontejneru čekamo Božić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pohvalio se na Facebook stranici kako je obitelji s troje djece Grad dao još dva kontejnera kako bi lakše prebrodili zimu. Baka Krunoslava je zahvalna, ali kaže, nadali su se drugom rješenju.

- Hvala svim divnim ljudima koji su došli i pomogli, dobili smo hrane i deka, potrepština za djecu. No nadali smo se da ćemo na privremeno korištenje dobiti stan, ali navodno ne ispunjavamo uvjete. Ja i sada moram izaći van na hladnoću da bih okupala djecu u drugom kontejneru, i onda ih vraćala nazad - objašnjava.

NOVI EXPRESS E, nećete na obnovi maznuti ni kunu! Moj antikoruptivni model bit će primjer Hrvatskoj

Obitelj Žgombić u dvorištu sada ima četiri kontejnera. Do ponedjeljka su imali dva, a onda je grad donio još jedan koji služi kao dnevni boravak i kuhinja, a drugi je manji, Toi-toi kontejner s tušem i WC-om te pločom za grijanje koja se pali na struju. Trenutno ih obitelj čisti i prilagođava za korištenje.

-Obnova kuće bi trebala krenuti na proljeće, stalno pratimo natječaje pa da sve papire prikupimo na vrijeme. Mala su nam primanja, ali uzdam se u Boga, mora biti bolje - kaže nam Krunoslava.
 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Kristina & Milky 27.12.2020.

    MOJE DUBOKO ISPIRICAVANJE STO OBJAVLJUJEM APEL ZA POMOC OVDJE ALI NAZALOST NEMAM BAS IZBORA POSTO NE ZELE OBJAVIT MOJ APEL ZA POMOC!!! Postovanje,javljam se zato sto bi mi trebala pomoc u hrani.. postanar sam i trenutno sam ostala bez posla.... blagdani su dosli,nazalost nemam nikoga od obitelji kome bi se obratila za pomoc,zalostno ali i istito za Bozic sam jela pastetu...netrazim nista puno..trazim samo koju dobru skromnu osobu koja bi mi mogla pomoci? Nazalost ali ponekad me se cak moze naci i kod trgovina 😢..trenutno zivim od 800kn socijalne pomoci s kojom placam stan pa eto molim vas ako itko moze bilo kako pomoci neka mi se javi na 097/734-5443 Kristina-Dubec

  • miljac mimi 10.12.2020.

    Zasto ne dobe stan kao i migranti

  • vinja 09.12.2020.

    A koji su to uvjeti za korištenje društvenog stana u situaciji elementarnih nepogoda.  Mislim da bi svaka obitelj trebala imati pravo na dodjelu nekog društvenog stana pod određenim uvjetima i na određeno vrijeme. Praznih stanova u Zagrebu i okolici ima i bilo bi bolje dati ih na korištenje nego da zatvoreni trunu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare