News

Komentari 27

Trojčeki iz Čučerja dobili još dva kontejnera: 'Do tuša kroz zimu'

Trojčeki iz Čučerja dobili još dva kontejnera: 'Do tuša kroz zimu'

Obitelj Zgombić s dvoipolgodišnjim trojkama iz Čučerja ovu će zimu dočekati u kontejneru. Dosada su u dvorištu imali dva, a grad Zagreb poklonio im je još dva - dnevni boravak i kupaonicu

Mi nismo ljudi koji bi živjeli cijeli život u stanu, samo smo privremeno tražili novi dom dok se naša kuća ne obnovi. Razočarani smo - kaže nam Krunoslava Zgombić, baka "trojčeka" iz Čučerja koji će ovu zimu provesti u kontejnerima. Najviše je muči hladnoća.

-Klima ne radi na temperaturama ispod nule, smrzne pa moramo čekati višu dnevnu temperaturu da ponovno proradi - priznaje.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pohvalio se na Facebook stranici kako je obitelji s troje djece Grad dao još dva kontejnera kako bi lakše prebrodili zimu. Baka Krunoslava je zahvalna, ali kaže, nadali su se drugom rješenju.

- Hvala svim divnim ljudima koji su došli i pomogli, dobili smo hrane i deka, potrepština za djecu. No nadali smo se da ćemo na privremeno korištenje dobiti stan, ali navodno ne ispunjavamo uvjete. Ja i sada moram izaći van na hladnoću da bih okupala djecu u drugom kontejneru, i onda ih vraćala nazad - objašnjava.

Obitelj Žgombić u dvorištu sada ima četiri kontejnera. Do ponedjeljka su imali dva, a onda je grad donio još jedan koji služi kao dnevni boravak i kuhinja, a drugi je manji, Toi-toi kontejner s tušem i WC-om te pločom za grijanje koja se pali na struju. Trenutno ih obitelj čisti i prilagođava za korištenje.

-Obnova kuće bi trebala krenuti na proljeće, stalno pratimo natječaje pa da sve papire prikupimo na vrijeme. Mala su nam primanja, ali uzdam se u Boga, mora biti bolje - kaže nam Krunoslava.
 

Najčitaniji članci