To je to što me zanima!

Tužitelji traže istražni zatvor za piromanku (53) iz HAC-a

Iz šibenskog tužiteljstva navode kako su u nazočnosti liječnika psihijatra i branitelja jučer pokušali ispitati osumnjičenicu, ali to nisu mogli provesti jer je liječnik izrazio sumnje u raspravnu sposobnost osumnjičene
Vidi originalni članak

Šibensko Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda prijedlog da se protiv 53-godišnjakinje osumnjičene za izazivanje požara u Dubravi odredi jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 Iz šibenskog tužiteljstva navode kako su u nazočnosti liječnika psihijatra i branitelja jučer pokušali ispitati osumnjičenicu, ali to nisu mogli provesti jer je liječnik izrazio sumnje u raspravnu sposobnost osumnjičene i njezinu mogućnost iznošenja obrane.

 Ona je u ponedjeljak popodne privedena u Općinsko državno odvjetništvo zbog sumnje da je namjernim potpaljivanjem požara počinila kazneno djelo protiv opće sigurnosti, za koje je zapriječena kazna zatvora od jedne do deset godina.

SUSJEDI: 'MOGLO SE TO OČEKIVATI' Selo zapalila 8 puta: 'Vatra me budila svaku noć, sve bi gorilo'

 U tužiteljstvu navode kako 53-godišnjakinju sumnjiče da je 27. srpnja oko 13.30 sati na području Dubrave kod Šibenika, s ciljem izazivanja požara, otvorenim plamenom zapalila raslinje uz prometnicu od Dubrave prema autocesti.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 Uslijed jakog južnog vjetra požar se brzo proširio te zahvatio područje od zaselaka Južni Škugori, sjeverno preko Rupića, brda Krtolin do zaselaka Lugovići, Mihaljevići i Podlukovnik, ugrozivši tamošnje poljoprivredne površine i stambene objekte.

 U požaru je nastala šteta u zasad neutvrđenom iznosu, ali je svakako riječ o imovinskoj šteti velikih razmjera, kažu u šibenskom Općinskom državnom odvjetništvu.

 Šibenska policija u ponedjeljak je izvijestila da je osumnjičena u subotu, 27. srpnja na putu do posla potpaljivanjem kutije kocki za potpalu pokušala zapaliti požar, ali kutija nije u cijelosti izgorjela pa je zapalila još jednu kutiju s kockama za potpalu koja je zapalila makiju i stabla borova, a požar se jakog južnog vjetra brzo proširio i zahvatio oko 900 hektara zemljišta.

VIDEO: PALILA OKO ŠIBENIKA? Priveli su piromanku iz HAC-a: 'Uvijek je bila dobra radnica...'

 Upravo su te kocke za potpalu policiji i pomogle da otkrije osumnjičenu, jer je video kamerom snimljena u trgovini kada ih je kupovala.

 Hrvatske autoceste potvrdile su da se radi o njihovoj zaposlenici, blagajnici na naplatnim kućicama, a potvrdili su i da je ona prije dvije godine bila uhićena zbog podmetanja sedam požara u šibenskoj Dubravi.

 Određeno joj je psihijatrijsko liječenje, a nakon pet mjeseci liječenja nadležni psihijatar utvrdio je da joj se stanje značajno poboljšalo te nije zatraženo produljenje liječenja, pa se vratila na posao.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Koncco 30.07.2019.

    Još bu i otpremninu dobila u HAC-u.

  • fantomikus 30.07.2019.

    Je..m ti ja i žuti i crveni karton ,sadila bi ti meni biljku po biljku,drvo po 🌲,sve iz svoga džepa to bi ti bio zatvor na otvorenom.

  • fantomikus 30.07.2019.

    Ima 53 godine,kada izađe iz zatvora za 10 godina,što vjerojatno neće, izaći će i prije,taman u penziju a cijelo vrijeme će biti na teret države u zatvoru.Pa tko je tu lud.

Komentiraj...
Vidi sve komentare