Obavijesti

News

Komentari 193

Priveli su piromanku iz HAC-a: 'Uvijek je bila dobra radnica...'

Priveli su piromanku iz HAC-a: 'Uvijek je bila dobra radnica...'
3

Sumnja na počinjenje djela ostavlja loš dojam na radnike Hrvatskih autocesta koji tijekom turističke sezone ulažu najveće napore u održavanju sigurnog prometa autocestama, kažu I HAC-u

VIDEO

HAC je potvrdio kako PU šibenska provodi istragu o njihovoj djelatnici koju se sumnjiči za podmetanje požara protekloga vikenda kod Šibenika. Navode da će ovisno o tijeku istrage odlučiti o eventualnim mjerama protiv zaposlenice. Ženu (53) danas su priveli na policiju.

POGLEDAJTE VIDEO PRIVOĐENJA:

Pokretanje videa...

01:08

U HAC-u su istaknuli i da  je 2017. godine protiv nje već vođen kazneni postupak u okviru kojeg je po mišljenju sudskog vještaka bilo nužno psihijatrijsko liječenje ambulantnog tipa nakon čega je zaključeno da je radno sposobna te kako nema opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:24
Hvala spasiteljima: 'Branili su nam kuće, spremamo im peku'
Hvala spasiteljima: 'Branili su nam kuće, spremamo im peku'

- Usprkos činjenici da je privedena radnica HAC-a, Uprava Hrvatskih autocesta zahvaljuje se na požrtvovnom angažmanu radnika u službama održavanja, prometa i HAC-ovoj vatrogasnoj postrojbi koji su pravovremenom akcijom tijekom cijele subote i nedjelje do 14.00 sati pridonijeli gašenju vatrene stihije i spriječili širenje požara na autocestu i naplatne kućice. Nažalost, sumnja na počinjenje ovog teškog djela ostavlja loš dojam na radnike Hrvatskih autocesta koji upravo tijekom turističke sezone ulažu najveće napore u održavanju sigurnog i neometanog prometa autocestama, kažu iz HAC-a dodajući kako izražavaju žaljenje zbog nastale štete i događaja koji je ugrozio imovinu i sigurnost brojnih građana i turista.

Stravične scene nakon požara: Vatra poharala sve pred sobom
Stravične scene nakon požara: Vatra  poharala sve pred sobom

Kako se neslužbeno može čuti, djelatnica HAC-a je na naplatnoj kućici Skradin radila od 2005. godine i nikad nije napravila niti jednu radnu pogrešku. Liječena je ambulantno, nije poznato s kojom dijagnozom. Zbog svega toga nije bilo prepreke da je se vrati na posao. 

- Je li zakazao netko drugi u sustavu, jer je ustanovljeno da neće počiniti nedjelo, mi ne znamo, i s tim nemamo nikakve veze. Što se HAC-a tiče, radila je svoj posao dobro i bez pogrešaka, može se neslužbeno čuti unutar HAC-a. 

Osumnjičena za izazivanje velikog požara kod Šibenika privedena je danas i predana pritvorskom nadzorniku, a policija je otkrila detalje kako je zapalila požar, javlja N1.

- Oko 13.20 u mjestu Dubrava na cesti prema Šibeniku je svjesno i namjerno podmetnula požar na otvorenom prostoru. Prije nego je otišla na posao pokušala je potpaljivanjem cijele kutije kocki za potpalu zapaliti požar, ali se ta vatra nije uhvatila, a kutija nije u cijelosti izgorila. Zatim je ponovno uz pomoć kocki za potpalu zapalila makiju i stabla borova, a požar se zbog juga jako brzo proširio -  opisao je načelnik PU Šibensko-kninske Ivica Kostanić.

Do osumnjičene piromanke došli su i zbog toga što je koristila kocke za potpalu koje se ne mogu naći u svakoj trgovini pa im je u potrazi poomogao i videonadzor iz trgovina.

Prijeti joj do deset godina zatvora

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 193
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor