To je to što me zanima!

U dvije županije nema nastave: 'Štrajk ide dalje u ponedjeljak'

Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama potvrdio je da u ponedjeljak počinje novi, treći ciklus štrajka o čemu će izvijestiti na konferenciji za novinare u podne
Vidi originalni članak

Nakon velikog prosvjeda na Markovom trgu, sindikati će i u četvrtak u 12 sati održati konferenciju za novinare i obavijestiti javnost o daljnjem štrajku. Danas nastave nema u školama u Istarskoj i Šibensko-kninskoj županiji, a u petak nastave neće biti u Vukovarsko-srijemskoj i Karlovačkoj županiji. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Kad Vlada stavi ponudu, za koju će kazati da je konačna i definitivna, ili barem u tom trenutku definitivna, mi ćemo dati našim članovima, svima zaposlenima u sustavu odgoja i obrazovanja koji su sada u štrajku, to na ocjenu ili procjenu. Obavit ćemo to referendumom. Imamo sve tehničke mogućnosti da to odradimo najdulje za dva dana - rekao je Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama za Novu TV. 

DIVJAK O NADOKNADI ZBOG ŠTRAJKA 'Opcija je i produljenje školske godine i skraćivanje praznika'

- Ako ponuda Vlade bude prihvatljiva velikoj većini, tada ćemo sklopiti sporazum. Ako ne bude, Vlada mora ponuditi nešto bolje - istaknuo je Mihalinec i potvrdio da će se štrajkati i u ponedjeljak. Time će započeti treći ciklus štrajka o kojem će izvijestiti na konferenciji za novinare. 

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak je u srijedu školama poslala upute za nadoknadu nastave. Među četiri koraka za nadoknadu je i angažiranje radnih subota, skraćivanje praznika, ali i produžetak školske godine. 

- U slučaju da bi se ova situacija produžila, a vjerujem da ipak neće, onda bi se u krajnjem slučaju išlo na produžetak školske godine, a to ide zahtjevom škole prema ministarstvu kako je zakonom propisano - istaknula je ministrica u srijedu. 

Idi na 24sata

Komentari 97

  • HanaMilanović39 11.11.2019.

    Dat će njima ova vlada sve šta traže samo da ostanu na vlasti!

  • narodvlada 07.11.2019.

    Baš pohvalno... Sram vas bilo.., a onda će svi zahvaljujući vama nadoknađivati.. Svaki tjedan štrajka 5%manja plaća... Pa štrajkaj braćo...

  • 07.11.2019.

    Kakvo nadoknađivanje!!!...Djeca ne smiju ispaštati...A gdje su dječja prava?! Gdje su prava onih roditelja koji moraju smišljat tko će djete čuvati dok vi štrajkate?! Treba vas sve kazneno prijaviti za povredu djetetovih prava!!! Poštujem što se borite za vaša prava ali šta je previše je previše...

Komentiraj...
Vidi sve komentare