Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
97 komentara

U dvije županije nema nastave: 'Štrajk ide dalje u ponedjeljak'

Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama potvrdio je da u ponedjeljak počinje novi, treći ciklus štrajka o čemu će izvijestiti na konferenciji za novinare u podne

Foto: PIXSELL
97 komentara

Nakon velikog prosvjeda na Markovom trgu, sindikati će i u četvrtak u 12 sati održati konferenciju za novinare i obavijestiti javnost o daljnjem štrajku. Danas nastave nema u školama u Istarskoj i Šibensko-kninskoj županiji, a u petak nastave neće biti u Vukovarsko-srijemskoj i Karlovačkoj županiji. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Kad Vlada stavi ponudu, za koju će kazati da je konačna i definitivna, ili barem u tom trenutku definitivna, mi ćemo dati našim članovima, svima zaposlenima u sustavu odgoja i obrazovanja koji su sada u štrajku, to na ocjenu ili procjenu. Obavit ćemo to referendumom. Imamo sve tehničke mogućnosti da to odradimo najdulje za dva dana - rekao je Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama za Novu TV. 

DIVJAK O NADOKNADI ZBOG ŠTRAJKA 'Opcija je i produljenje školske godine i skraćivanje praznika'

- Ako ponuda Vlade bude prihvatljiva velikoj većini, tada ćemo sklopiti sporazum. Ako ne bude, Vlada mora ponuditi nešto bolje - istaknuo je Mihalinec i potvrdio da će se štrajkati i u ponedjeljak. Time će započeti treći ciklus štrajka o kojem će izvijestiti na konferenciji za novinare. 

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak je u srijedu školama poslala upute za nadoknadu nastave. Među četiri koraka za nadoknadu je i angažiranje radnih subota, skraćivanje praznika, ali i produžetak školske godine. 

- U slučaju da bi se ova situacija produžila, a vjerujem da ipak neće, onda bi se u krajnjem slučaju išlo na produžetak školske godine, a to ide zahtjevom škole prema ministarstvu kako je zakonom propisano - istaknula je ministrica u srijedu. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message