To je to što me zanima!

U Splitu osvanuli plakati 'Tko je ubio Vladimira Matijanića?!'

U Splitu je u utorak osvanulo više plakata na kojima piše "200 dana bez odgovora: Tko je ubio Vladimira Matijanića?! Zna se?!".
Vidi originalni članak

Bijeli plakati postavljeni su na šetnicama u užem središtu Splita, na splitskoj rivi, kod kipa Franje Tuđmana, na Cankarevoj poljani, Voćnom trgu te pred Županijskim odborom HDZ-a. Na njima se podsjeća ga je novinar Vladimir Matijanić umro prije točno 200 dana i da za njegovu smrt nitko nije odgovarao.

Novinar Vladimir Matijanić je umro 5. kolovoza prošle godine u stanu nakon nekoliko poziva Hitnoj pomoći, a izvidi u tom slučaju još traju.

VILI, ŠTO NIJE JASNO? Građani ne mogu do liječnika, liste čekanja sve duže, a Beroš to naziva političkim prosvjedom

U Zagrebu je početkom veljače održan prosvjed "Oprostite što smetam, ne mogu disati" u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva koji zbog tog slučaja traži i smjenu ministra zdravstva Vilija Beroša.

Na prosvjedu su podsjetili da nitko nije smijenjen, niti je itko odgovarao za Matijanićevu smrt, čak ni na disciplinskim ili etičkim odborima.

KOMENTIRA: BORIS RAŠETA Za podobne ova država nađe sve što treba, drugi idu u Irsku, u gorem slučaju na groblje...

Novinar Vladimir Matijanić umro je od posljedica bolesti vezanih uz teške posljedice covid-19. Nakon brojnih prigovora za nesavjesno liječenje i moguće uskraćivanje odgovarajuće medicinske pomoći, zaključak stručnog povjerenstva Ministarstva zdravstva bio je da u pružanju medicinske skrbi novinaru Matijaniću nije bilo značajnih stručnih propusta.

POGLEDAJTE VIDEO NASUKANIH GONDOLA U VENECIJI

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 21.02.2023.

    Beroš - zločinac.

  • Demetra ⚜💙_17 21.02.2023.

    Sam se ubio, dosta više o njemu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare