To je to što me zanima!

Uhitili su 71 migranta: 'Viđamo ih svaki dan, to je normalno...'

Primorsko - goranska policija u petak je u šumi kod Zlobina privela veliku skupinu migranta. Nitko nije tražio azil, bit će deportirani. U Zlobinu je nedavno došlo i do propucavanja migranta tijekom intervencije
Vidi originalni članak

Čuo sam za to, ali uopće me ne čudi. Kod nas vam je to svakodnevica. Stalno ovuda prolaze migranti, rekao je mještanin Bakra koji je htio ostati anoniman.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, u petak oko 17,30 sati, policija je u šumi u okolici Zlobina, oko 25 kilometara istočno od Rijeke, zaustavila ukupno 71 migranta bez osobnih dokumenata. Priveli su ih u stanicu radi daljnjeg utvrđivanje identiteta. Dosadašnjim provjerama utvrdili su da svi u Hrvatskoj borave nezakonito Tijekom dosadašnjeg postupka niti jedan od zatečenih stranih državljana nije izrazio namjeru traženja azila te se daljnji postupak nastavlja u skladu sa Zakonom o strancima. Najvjerojatnije će ih vratiti u zemlju iz koje su prešli direktno u Hrvatsku.

Podsjetimo, upravo na području Zlobina nedavno je došlo do propucavanja migranta prilikom policijske intervencije. U blizini Tuhobića na nepristupačnom terenu policijski službenici sprečavali su prelazak skupine koja se najvjerojatnije željela domoći Slovenije. U tom postupanju jedan je migrant ozlijeđen vatrenim oružjem. Mladi muškarac se još bori za život u riječkoj bolnici.

VAN ŽIVOTNE OPASNOSTI Migrant kojeg je propucao i ranio policajac se oporavlja

- Nije ovo situacija od jučer. Već mjesecima nam naviru migranti sa svih strana. U velikim su grupama. Moram priznati da osim što su ljetos jednom čovjeku ukrali auto, drugih problema s njima nismo imali. Samo prolaze ovuda i ne diraju nas. Radi se isključivo o muškarcima. Netko od susjeda uvijek pozove policiju kad ih vidi, ali sada ni to nije potrebno jer su non stop ovdje i dežuraju - rekao je mještanin.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • wooly 24.11.2019.

    Vojsku na granice i udri. Dolazak migranata .a svi su vojno sposobni je specijalni rat protiv Europe ak tak nastavi domicilni narodi ce bit u manjini za 10 godina .Bil sam u Malmu 86. i bil sam prije 2 godine neprepoznatljiv.Od gospodski urbanog grada do mjesta punog bagre . sljama i kriminalaca

  • 24.11.2019.

    Fascinantno je kako od njih 71 nitko opet nema dokumente,ali svi uredno imaju skupe mobitele i tisuće eura u džepovima,to nitko od njih nije izgubio.

  • Martin Krpan 24.11.2019.

    Spremni za Schengen......moj k_ r_c

Komentiraj...
Vidi sve komentare