Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Migrant kojeg je propucao i ranio policajac se oporavlja

O incidentu se u četvrtak oglasio MUP. U opisu cijelog incidenta navode da se policajac odvojio od ostatka skupine i zatekao okružen skupinom od dvadesetak migranata

Foto: Pixsell/mup.hr
13 komentara

Pacijent je u fazi oporavka i izvan životne opasnosti te će najvjerojatnije tijekom dana biti prebačen sa Jedinice intenzivnog liječenja na odjel - doznajemo iz KBC-a Rijeka stanje migranta ranjenog prošlu subotu na području Tuhobića.

O incidentu se u četvrtak oglasio MUP. U opisu cijelog incidenta navode da se policajac odvojio od ostatka skupine i zatekao okružen skupinom od dvadesetak migranata. Kretali su se prema njemu te je na hrvatskom i engleskom vikao 'stoj policija'. Kako se nisu zaustavili, ispalio je pojedinačne hice u zrak.

OBJAVILI SNIMKU S MJESTA PUCNJAVE 'Policajcu je noga upala među stijene, pa je slučajno zapucao'

Neposredno nakon ispaljenih hitaca u zrak, zbog mokrog i skliskog tla, policajcu je upala noga među stijene pa je pao na tlo. Istovremeno, prije nego je uspio zakočiti službeno oružje, slučajno je ispalio jedan metak.

Isto tako, navode da je prema zadnjim informacijama, ozlijeđeni muškarac van životne opasnosti. Ostatak ljudi koji su bili s njim, njih 17, izrazili su namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom što im je i omogućeno.
Priopćenje policije prenosimo u cijelosti.

U INDUCIRANOJ JE KOMI Migranta operirali četvrti put: Izvadili metak, radi se o puški?

Zbog utvrđivanja okolnosti pod kojima je došlo do ozljeđivanje nepoznate muške osobe – najvjerojatnije nezakonitog migranta, prilikom obavljanja operativne zadaće usmjerene na sprječavanje nezakonitih migracija i suzbijanja prekograničnog kriminaliteta, u subotu, 16. studenog 2019. godine u Gorskom kotaru (područje Tuhobića), glavni ravnatelj policije Nikola Milina uputio je na područje Policijske uprave primorsko-goranske Stručni tim Ravnateljstva policije.
Stručni tim je utvrdio da se policijski službenik koji je radio na suzbijanju nezakonitih migracija, 16. studenog 2019. godine, oko 16,50 sati, na planini Tuhobić, odvojen od ostatka skupine policijskih službenika, zatekao okružen grupom od oko dvadesetak nepoznatih osoba za koje je posumnjao da radi o nezakonitim migrantima, što se kasnije i potvrdilo. Navedena se skupina kretala u njegovom smjeru te im je policijski službenik na hrvatskom i engleskom jeziku izdao naredbu „STOJ POLICIJA“, a koju je ponovio više puta.

Unatoč višestruko izrečenim naredbama, osobe se nisu zaustavile već su se oglušile na izdane naredbe i nastavile kretati prema policijskom službeniku, a zbog čega je on, s ciljem traženja pomoći ostalih kolega koji su se nalazili izvan njegovog vidokruga, iz službenog vatrenog oružja, ispalio pojedinačne hitce u zrak, nakon čega se skupina osoba razbježala.

DRAMA KRAJ TUHOBIĆA Pucao je u zrak, poskliznuo se, a metak je pogodio migranta

Neposredno nakon ispaljenih hitaca u zrak policijskom je službeniku, zbog mokrog i klizavog tla, noga upala među stijene pa je pao na tlo, a istovremeno, prije nego je uspio zakočiti službeno oružje, dolazi do slučajnog ispaljenja jednog streljiva. Policijski službenik je prilikom pada lakše ozlijeđen.

Prema Izvješću Stručnog tima do ozljeđivanja osobe nije došlo zbog uporabe vatrenog oružja kao sredstva prisile, već uslijed spleta nesretnih okolnosti, nakon što je policijski službenik, sukladno članku 93. stavku 3. alineji 2. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima (NN 76/09, 92/14, 70/19), ispalio pojedinačne hitce radi traženja pomoći, a što se ne smatra uporabom vatrenog oružja kao sredstva prisile.

Možda vas zanima i ovo:
Message