To je to što me zanima!

USKOK traži da Visoki kazneni sud ukine oslobađajuću presudu Redžepiju i da mu se opet sudi

Tužiteljstvo smatra kako su se tijekom suđenja Gzimu Redžepiju dogodile bitne povrede odredaba kaznenog postupka te da je došlo do pogrešnog i nepotpunog utvrđivanja činjeničnog stanja
Vidi originalni članak

Suci Visokog kaznenog suda povukli su se na vijećanje te će uskoro odlučiti o žalbi USKOK-a na nepravomoćnu oslobađajuću presudu Gzimu Redžepiju, bivšem bliskom suradniku pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.  

ključan je bio iskaz svjedoka Suđenje za slučaj Severininog sina: 'Gzim Redžepi nije kriv za trgovanje utjecajem oko nalaza'
Redžepi nije u srijedu došao na sjednicu Visokog kaznenog suda. Kako se nije pojavila ni tužiteljica sutkinja Tanja Pavelin izvijestila je kolege o žalbi USKOK-a.

Tužiteljstvo smatra kako su se tijekom suđenja dogodile bitne povrede odredaba kaznenog postupka te da je došlo do pogrešnog i nepotpunog utvrđivanja činjeničnog stanja. Nadalje USKOK smatra i da su neke činjenice pogrešno i nepotpuno utvrđene te je od sudskog vijeća zatražilo da ukine oslobađajuću nepravomoćnu presudu i da predmet spisa uputi na ponovno suđenje.

PIKANTNI DETALJI SA SUĐENJA Vještak Grošić: 'Severinina ruka se odjednom našla na mom koljenu. Navalila je ko sivonja'
Redžepijev odvjetnik Igor Cišper ostao je kod prijašnjeg odgovora na USKOK-ovu žalbu. On smatra kako je prvostupanjski sud ispravno presudio odlučivši da njegov klijent nije kriv.

VJEŠTAKINJA NA SUDU Suđenje za slučaj Severininog sina: 'Kolega mi je rekao: Ti nemaš djece, ali mene je strah'
Podsjećamo, Gzim Redžepi optužen je da je pokušao trgovati utjecajem kako bi od vještaka psihijatra Vladimira Grošića ishodio da napiše vještački nalaz da sin Milana Popovića i Severine živi s ocem. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Josipa R 01.02.2023.

    Bandić još dejstvuje

Komentiraj...
Vidi sve komentare