News

Komentari 1

USKOK traži da Visoki kazneni sud ukine oslobađajuću presudu Redžepiju i da mu se opet sudi

USKOK traži da Visoki kazneni sud ukine oslobađajuću presudu Redžepiju i da mu se opet sudi

Tužiteljstvo smatra kako su se tijekom suđenja Gzimu Redžepiju dogodile bitne povrede odredaba kaznenog postupka te da je došlo do pogrešnog i nepotpunog utvrđivanja činjeničnog stanja

Suci Visokog kaznenog suda povukli su se na vijećanje te će uskoro odlučiti o žalbi USKOK-a na nepravomoćnu oslobađajuću presudu Gzimu Redžepiju, bivšem bliskom suradniku pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.  


Redžepi nije u srijedu došao na sjednicu Visokog kaznenog suda. Kako se nije pojavila ni tužiteljica sutkinja Tanja Pavelin izvijestila je kolege o žalbi USKOK-a.

Tužiteljstvo smatra kako su se tijekom suđenja dogodile bitne povrede odredaba kaznenog postupka te da je došlo do pogrešnog i nepotpunog utvrđivanja činjeničnog stanja. Nadalje USKOK smatra i da su neke činjenice pogrešno i nepotpuno utvrđene te je od sudskog vijeća zatražilo da ukine oslobađajuću nepravomoćnu presudu i da predmet spisa uputi na ponovno suđenje.


Redžepijev odvjetnik Igor Cišper ostao je kod prijašnjeg odgovora na USKOK-ovu žalbu. On smatra kako je prvostupanjski sud ispravno presudio odlučivši da njegov klijent nije kriv.


Podsjećamo, Gzim Redžepi optužen je da je pokušao trgovati utjecajem kako bi od vještaka psihijatra Vladimira Grošića ishodio da napiše vještački nalaz da sin Milana Popovića i Severine živi s ocem. 

Najčitaniji članci