To je to što me zanima!

USKOK uskače na Advent: Već pokrenuli izvide u 'Aferi kućice'

Nakon serije tekstova u kojima su 24sata otkrila mutne poslove u središtu Zagreba. Na meti istražitelja su potencijalna namještanja poslova za Advent, ali i dodjele kućica Bandićevu vozaču i suradniku
Vidi originalni članak

Nakon serije tekstova 24sata, neslužbeno nam je potvrđeno da je USKOK formirao spis o namještanju unosnih poslova s kućicama u središtu Zagreba.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Od pouzdanih izvora doznajemo da su izvidi već krenuli, ali dok ne bude bilo kakvih rezultata, ne žele izlaziti s više detaljnih informacija.

EKSKLUZIVNO: BOŽIĆNA NAMJEŠTALJKA Mikijevi kraljevi Adventa: Dao im je kućice da zarade milijune

Kako doznajemo, u fokusu je manifestacija Advent u Zagrebu koja se službeno otvara sutra i u kojoj je mali broj tvrtki dobio jeftino gradske lokacije, a onda kućice na njima dalje daju u podnajam po višestruko višim cijenama.

ISPOVIJEST UGOSTITELJA Afere kućica: ‘Kobasica vam je skupa jer mi plaćamo reket’

Ali također istražitelje zanima i davanje kućica na Trgu bana Jelačića tvrtkom dugogodišnjeg vozača Milana Bandića Zdravka Krajine, te tvrtkom povezanom s Ratimirom Jurekovićem, savjetnikom u uredu za poljoprivredu.

MULJAŽE U BANDIĆGRADU Split na 19 kućica zaradi više nego Zagreb na njih čak 228!

Obojica su promijenila svoje iskaze pred sudom u korist Milana Bandića na suđenju u Aferi Agram. Tvrtke Eko sajam i Etno sajam koje su povezane s njima dobile su u studenom 51 kućicu na Trgu bana Jelačića za dvije manifestacije.

Prosječno su platili 30-ak kuna dnevno po kućici, a iznajmljivali su ih dalje za 700 kuna po danu. USKOK nam nije niti potvrdio niti opovrgnuo ovu informaciju.

- Izvidi su sukladno zakonskim odredbama tajni, zbog čega ne dajemo informacije provodimo li ih ili ne - službeno su nam odgovorili iz USKOK-a.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 180

  • tajger tajger 30.06.2021.

    Bit ce zatvorskih kazni? Bit ce pljenidbe imovine? Bit ce potrage za skrivenim bankovnim racunima? Slijedit ce se trag novca?

  • AnaGradec 03.01.2020.

    Je istina je djalatnici USKOKa su viđeni na adventu kako isprobavaju fritule i rakije - rezultati izvida će biti objavljeni "uskoro"

  • fiat uno 05.12.2019.

    Jači su i od sudbine !

Komentiraj...
Vidi sve komentare