To je to što me zanima!

Vaso i Kovač izolirani: Ostaju u HDZ-u, neće pobjeći kod Škore

Sugovornici bliski Plenkoviću kažu da nema govora o revanšizmu nego da težak poraz Kovača i Brkića govori da članovi žele jednu ustaljenu politiku kakvu provodi Plenković
Vidi originalni članak

HDZ na čelu s Andrejom Plenkovićem nakon izbornog debakla Opcije za promjene u nedjelju, već je idući dan odlučila smijeniti Milijana Brkića s mjesta potpredsjednika Sabora i Miru Kovača s mjesta predsjednika Odbora za vanjske poslove. I dok je za Brkića odlučeno da će ga zamijeniti Ante Sanader, za Kovača se još ne zna.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Primjer za neposlušne

No, sugovornici bliski njima za 24sata kažu kako bez obzira na sve oni neće prelaziti k Miroslavu Škori te da će ostati dio stranke.

- Kada se odluka izglasa oni će ostati saborski zastupnici. Nema govora o prelaženju k Škori ili nekom drugom - govori nam sugovornik blizak Opciji za promjene.

TOMISLAV KLAUŠKI Zašto ipak treba pustiti suzu za oporbom u HDZ-u. Ikakvom.

Smatra da je vrh stranke odlukom o uzimanju saborskih funkcija i Kovaču htio pokazati drugima što će im se dogoditi ako budu imali drugačije mišljenje. S druge strane, sugovornici bliski Plenkoviću kažu da nema govora o revanšizmu nego da težak poraz Kovača i Brkića govori da članovi žele jednu ustaljenu politiku kakvu provodi Plenković.

- Nakon rezultata ovih izbora nema smisla da gubitnici budu na tako visokim funkcijama jer to nije izbor članstva - kaže nam sugovornik blizak Opciji za promjene.

'Život ide dalje bez drame'

Nešto slično tome rekao je glavni tajnik stranke Gordan Jandroković.

- Nije tu riječ o sankcijama, nego o posljedicama izbornih rezultata. Naši članovi i članice dali su jasnu potporu Plenkoviću i njegovom timu. Ovo su odluke koje jačaju homogenost stranke i politike koju provode Plenković i njegov tim, a protivnički tim je smatrao da taj smjer nije dobar.

HDZ JE MONOLIT Debakl desne struje: Gubitnici neće Škori, ostaju s HDZ-om...

Što se tiče Milijana Brkića, sugovornik blizak njemu kaže nam kako je on prihvatio poraz te da se drži one ‘život ide dalje’.

- Nije on to shvatio tako dramatično, ljudima kada ga pitaju kako je govori ‘život je sastavljen od poraza i pobjeda’. To je tako i nema tu ničeg kataklizmičkog - kaže nam sugovornik blizak Brkiću.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • Pero2020 18.03.2020.

    Pa Plenković je nedavno izjavio da bi se radije odrekao 90% članova HDZ-a nego svoga sijamskog blizanca Pupovca jer je nezamislivo danas formirati hrvatsku vladu bez Pupovca (uzor mu je bio Sanader kada je Pupovac bio predsjednik Vanjsko-političkog odbora sabora)!

  • 18.03.2020.

    Čim je jedan vaso brkić sa svojim ozbiljnim referencama bio potpredsjednik sabora a i ostao bi da nije otišao na drugu stranu, svima iole razumnima je više nego jasno kako funkcionira ova vlada i njihov monolitni, vjerodostojni i nadasve odvažni hdz.

  • winchester 18.03.2020.

    Skoro i Kovac bi si pasali. Oboje su nekarizmaticni i ne znaju o cemu pricaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare