To je to što me zanima!

'Velika je i neobjašnjiva ljubav između Pupovca i Plenkovića'

Davor Bernardić je u Dnevniku HRT-a rekao kako smatra da će SDSS ostati u koaliciji, unatoč izjavama čelnika da još nisu odlučili odlaze li iz koalicije.
Vidi originalni članak

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u srijedu za HRT kako mu nije jasno zašto predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac podržava vladajuću većinu i Vladu te je ustvrdio da je ljubav između njega i premijera očito velika i neobjašnjiva te da tu vlada osobni interes.

- Uvijek kada se odlučivalo o ostanku na vlasti, Pupovac je izabrao ostanak na vlasti, a ne biti uz interes Srba. Ne znam zašto on podržava jednu takvu vladajuću većinu i Vladu koja je stvorila atmosferu mržnje, netolerancije, ako hoćete koja dopušta i fašizaciju društva - ustvrdio je Bernardić.

KOLINDA POSLALA PISMO 'Pupovac na jako zlonamjeran i neprimjeren način kritizira RH'

Očito je, nastavio je, "ta veza, odnosno ljubav između Andreja Plenkovića i Pupovca velika i neobjašnjiva, vlada osobni interes".

Bernardić je u Dnevniku HRT-a rekao kako smatra da će SDSS ostati u koaliciji, unatoč izjavama čelnika da još nisu odlučili odlaze li iz koalicije.

Komentirajući napade na pripadnike srpske nacionalne manjine u Kninu, Bernardić je ocijenio da je to posljedica loše klime u društvu.

- Vlada relativizira i dopušta uporabu ustaškog pozdrava "Za dom spremni", zatvara oči pred nasiljem, miče iz lektire "Dnevnik Anne Frank", svjedočanstvo holokausta. Tako se stvara loša klima koja potiče i ohrabruje nasilnike - rekao je.

Čelnik SDP-a rekao je i da je, što vrijeme duže prolazi, sve sigurniji da će Zoran Milanović postati predsjednik države.

PUPOVAC: OHRABREN SAM 'Nisam četnik, nikad neću biti. Uklonimo ušata slova s fasada'

- Treba nam predsjednik s karakterom koji će vratiti dostojanstvo i integritet funkciji predsjednika. Uvjeren sam da će Milanović to napraviti. Bez obzira tko će mu bit protivnik u drugom krugu, uvjeren sam da će on biti pobjednik - kazao je Bernardić.

Vezano za skori početak zasjedanja Sabora rekao je da je SDP pripremio čitav niz zakonskih prijedloga i inicijativa te će, kaže, uskoro u proceduru poslati plan za povećanje plaća i mirovina jer žele osigurati da povećanjem osobnog odbitka s 3.800 na 5.000 kuna plaće za više od 700.000 zaposlenih u Hrvatskoj narastu odmah, između 330 i 500 kuna.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 80

  • John Doe Jr. 12.09.2019.

    kaj furaju?

  • mihaella 12.09.2019.

    Nije to nikakva ljubav. To je nužna potreba. osim toga, profesor Pupovac je najbolji i najuspješniji političar, naročito za one koji su ga birali. Ne samo da je vrhunski svestrano obrazovan, on je pametan, učinkovit, vrlo realna, kooperativan, vrhunski intelektualalc, što njegovi suradnici nisu, makar imali 100 diploma. Pupovac je pravi gospodin.

  • VisokoToksični 12.09.2019.

    Suze sina četničkoga. Pardon, razmetnoga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare