Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
121 komentara

'Pupovac na jako zlonamjeran i neprimjeren način kritizira RH'

Predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako Milorad Pupovac nije pozorno pročitao njezino pismo iz 2016. godine, te ga u cijelosti ponavlja...

Foto: PIXSELL
121 komentara

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović uputila je u utorak službeno pismo saborskom zastupniku Miloradu Pupovcu. Navela je kako pomno prati njegove nastupima kojima, kako tvrdi, na potpuno neprimjeren, neprihvatljiv i zlonamjeran način kritizira Republiku Hrvatsku.

PUPOVAC: OHRABREN SAM 'Nisam četnik, nikad neću biti. Uklonimo ušata slova s fasada'

Predsjednica kaže kako Pupovac nije pozorno pročitao njezino pismo iz 2016. godine, te ga zbog toga ponavlja.

 

- Držim to svojom obvezom i zbog desetak tisuća pripadnika srpske nacionalnosti koji su, braneći svoju domovinu Hrvatsku od velikosrpskih agresora, potvrdili domoljublje i nikada ga nisu narušili moralnim patroniziranjem, a posebice ne političkim ucjenjivanjem, iako imaju pravo i obvezu kao državljani Republike Hrvatske ukazivati na potencijalne anomalije koje su nažalost sastavni dio odrastanja svakog društva, ali ne u mjeri kako bi neki željeli prikazati i time naštetiti državi u kojoj žive - stoji u dopisu Predsjednice priloženom pismu iz 2016. godine.

TOMISLAV KLAUŠKI On nije četnik, oni nisu ustaše i svi složno idu dalje u stabilnost

Cijelo pismo možete pročitati ovdje.

"Pupovac se ogradio od usporedbe Hrvatske sa NDH"

Zagreb: Vlada raspravljala o godišnjem izvješću o obrani za 2018. godinu | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u srijedu je ustvrdio kako se predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac na današnjoj konferenciji za medije jasno ogradio od svih onih stvari koje je rekao prilikom usporedbe sadašnje Hrvatske sa NDH.

- Koliko sam izjavu vidio, ja ju doživljavam i razumijem tako da se on (Pupovac) ogradio od svih onih stvari koje je zapravo rekao. Povezati današnju Republiku Hrvatsku s NDH, Hrvatsku kao faktor nestabilnosti u regiji, i pri tome reći da je Vlada odgovorna za sve to. Mislim da se u današnjoj izjavi otklonio od toga - izjavio je Bošnjaković pred Banskim dvorima.

Na pitanje o tome kako se Pupovac nije izjasnio ostaje li u vladajućoj koaliciji, Bošnjaković je rekao kako će se o tome tek raspravljati na razini koalicije, dok je upitan je li zadovoljan izjavom Milorada Pupovca uzvratio kako nije bitno njegovo zadovoljstvo ili nezadovoljstvo jer "smatra da se Pupovac na ovaj način jasno izrazio i otklonio sve što su u Vladi dovodili u pitanje oko njegovih izjava".

Izjavu predsjednika HSLS-a Darinka Kosora da će napustiti koaliciju ukoliko SDSS ostane dio nje, kaže, nije ni čuo.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je u srijedu da SDSS još nije donio odluku izlazi li iz vladajuće koalicije te je najavio da će o toj temi raspraviti stranačka tijela. Tom prilikom pročitao je i izjavu u kojoj ističe da je ohrabren reakcijama u kojima je veliki broj utjecajnih glasova "osudio vezu današnje Hrvatske s NDH".

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message