To je to što me zanima!

Tomislav Tomašević: 'Došao je kraj besplatnom parkiranju na rezerviranim mjestima u centru'

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet obišli su gradilište tržnice Vrapče, nakon čega su održali redovitu konferenciju za novinare. Radovi na izgradnji nove, suvremene tržnice počeli su prošli tjedan, a riječ je o prvoj velikoj kapitalnoj investiciji u tržnice u Zagrebu nakon gotovo 30 godina. Vrijednost projekta je 2,3 milijuna eura
Vidi originalni članak

- Već tjedan dana traju radovi, ovdje je srušen jedan stariji objekt, rušenje će do kraja biti gotovo sutra, a nakon toga kreće gradnja nove tržnice - rekao je Tomašević dodavši kako bi nova tržnica trebala biti izgrađena do kraja godine. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Bilo je to jedno od naših obećanja u kampanji. Ovo je prva kapitalna investicija u gradske tržnice u 30 godina. Planiramo investicije i u Utrinama, Trešnjevki... Vrijednost radova je tri milijuna eura. Imat će parkirališnu garažu s 21 mjestom - poručio je Tomašević te dodao kako se radi na studiji revitalizaciji tržnica. 

- Nama puno europskih gradova gdje možete svaki dan kupiti svježe povrće i voće i mi želimo unaprijediti tu tradiciju - dodao je. 

Tomašević je najavio kako će 31. ožujka i 1. travnja, odnosno Uskrs i Uskrsni ponedjeljak biti sajamski dani. 

'Uvest ćemo red u korištenju parkirnih mjesta'

Govorio je potom o novoj odluci o rezerviranim parkirnim mjestima koja je u savjetovanju. 

- Kao što smo uveli reda u korištenju poslovnih prostora i gradskih stanova, korištenje terasa, a sada ćemo uvesti red u korištenje parkirnih mjesta. Do 13. travnja je u savjetovanju, očekujem da će biti izglasana 25. travnja. Utvrdili smo da uglavnom u centru imamo oko 2000 rezerviranih parkirnih mjesta koja koriste državne institucije, udruge, stranke, veleposlanstva, privatna poduzeća suprotno propisima te da o tome nikada nije vođena evidencija. Da stvar bude gora, nekolicina tih mjesta se plaćala. Velika većina ih se koristila besplatno - objasnio je Tomašević. 

Većina tih mjesta vratit će se u cirkulaciju, prvenstveno za stanovnike centra Zagreba, a to je sukladno nedavnoj odluci Visokog upravnog suda. 

DOGOVARALI SE ČETIRI MJESECA Propao je dogovor Holdinga i sindikata: 'Štrajk je posljednja opcija, sve podružnice su uz nas'

- Donijeli smo nove kriterije. Pravna osoba ima pravo na najviše tri mjesta, smiju biti isključivo ispred sjedišta ili poslovnog prostora u krugu od sto metara. Maksimalno 10 posto parkirnih mjesta u ulici će moći biti rezervirana, a svi će podnijeti nove zahtjeve - najavio je Tomašević. 

Iznimno, državna tijel mogu dobiti više od tri mjesta, ali uz naplatu. Moguće je i da veleposlanstvo dobije više od tri, ali također uz naplatu i samo ako hrvatsko veleposlasntvo en plaća parking u toj zemlji. 

Roditelji koji ostavljaju djecu u vrtić dobit će svojih pet parkirnih mjesta koja će se moći korsititi od 7 do 9 i to 15 minuta. 

Rekao je i kako po pitanju obnove od 200 projekata u Gradu Zagrebu 170 su završili.

- Što se tiče obnove privatnih zgrada to je u nadležnosti države. Ona po zakonu organizira obnovu, a grad je sufinancira s 20 posto - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • TVP 19.03.2024.

    Vidi se da je mnogima, da ne kažem kojima teško zivjeti u gradu, pridržavati se osnovnih pravila opće i životne kulture kojih godinama nije bilo niti na vidiku. Jer ipak su rodjaci i fontane bili puno vazniji za grad.

  • Razmisljaj svojom glavom 19.03.2024.

    TOmaševiću nadam se da je uskoro tvoj kraj, upropastio si Zagreb do temelja. Grad smrdi, odlagalista otpada svugjde, vrijeme je da odeš biciklićem

  • Car.Mrgud 19.03.2024.

    Kolko je ono hade3ej&banditj pleme obnovilotržnica u 20 i kusur godina haračenja Zagrebom? A da, napravilo jedan i pol vrtić...i to samo u 22 godine...pardon.

Komentiraj...
Vidi sve komentare