Obavijesti

News

Komentari 8

Tomislav Tomašević: 'Došao je kraj besplatnom parkiranju na rezerviranim mjestima u centru'

Tomislav Tomašević: 'Došao je kraj besplatnom parkiranju na rezerviranim mjestima u centru'

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet obišli su gradilište tržnice Vrapče, nakon čega su održali redovitu konferenciju za novinare. Radovi na izgradnji nove, suvremene tržnice počeli su prošli tjedan, a riječ je o prvoj velikoj kapitalnoj investiciji u tržnice u Zagrebu nakon gotovo 30 godina. Vrijednost projekta je 2,3 milijuna eura

VIDEO

- Već tjedan dana traju radovi, ovdje je srušen jedan stariji objekt, rušenje će do kraja biti gotovo sutra, a nakon toga kreće gradnja nove tržnice - rekao je Tomašević dodavši kako bi nova tržnica trebala biti izgrađena do kraja godine. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Bilo je to jedno od naših obećanja u kampanji. Ovo je prva kapitalna investicija u gradske tržnice u 30 godina. Planiramo investicije i u Utrinama, Trešnjevki... Vrijednost radova je tri milijuna eura. Imat će parkirališnu garažu s 21 mjestom - poručio je Tomašević te dodao kako se radi na studiji revitalizaciji tržnica. 

- Nama puno europskih gradova gdje možete svaki dan kupiti svježe povrće i voće i mi želimo unaprijediti tu tradiciju - dodao je. 

Tomašević je najavio kako će 31. ožujka i 1. travnja, odnosno Uskrs i Uskrsni ponedjeljak biti sajamski dani. 

'Uvest ćemo red u korištenju parkirnih mjesta'

Govorio je potom o novoj odluci o rezerviranim parkirnim mjestima koja je u savjetovanju. 

- Kao što smo uveli reda u korištenju poslovnih prostora i gradskih stanova, korištenje terasa, a sada ćemo uvesti red u korištenje parkirnih mjesta. Do 13. travnja je u savjetovanju, očekujem da će biti izglasana 25. travnja. Utvrdili smo da uglavnom u centru imamo oko 2000 rezerviranih parkirnih mjesta koja koriste državne institucije, udruge, stranke, veleposlanstva, privatna poduzeća suprotno propisima te da o tome nikada nije vođena evidencija. Da stvar bude gora, nekolicina tih mjesta se plaćala. Velika većina ih se koristila besplatno - objasnio je Tomašević. 

Većina tih mjesta vratit će se u cirkulaciju, prvenstveno za stanovnike centra Zagreba, a to je sukladno nedavnoj odluci Visokog upravnog suda. 

Propao je dogovor Holdinga i sindikata: 'Štrajk je posljednja opcija, sve podružnice su uz nas'
Propao je dogovor Holdinga i sindikata: 'Štrajk je posljednja opcija, sve podružnice su uz nas'

- Donijeli smo nove kriterije. Pravna osoba ima pravo na najviše tri mjesta, smiju biti isključivo ispred sjedišta ili poslovnog prostora u krugu od sto metara. Maksimalno 10 posto parkirnih mjesta u ulici će moći biti rezervirana, a svi će podnijeti nove zahtjeve - najavio je Tomašević. 

Iznimno, državna tijel mogu dobiti više od tri mjesta, ali uz naplatu. Moguće je i da veleposlanstvo dobije više od tri, ali također uz naplatu i samo ako hrvatsko veleposlasntvo en plaća parking u toj zemlji. 

Roditelji koji ostavljaju djecu u vrtić dobit će svojih pet parkirnih mjesta koja će se moći korsititi od 7 do 9 i to 15 minuta. 

Rekao je i kako po pitanju obnove od 200 projekata u Gradu Zagrebu 170 su završili.

- Što se tiče obnove privatnih zgrada to je u nadležnosti države. Ona po zakonu organizira obnovu, a grad je sufinancira s 20 posto - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije