To je to što me zanima!

VIDEO Tanasković stigao na sud u Zadru u pratnji 3 policajca, na sebi imao pancirku: 'Nisam kriv'

Tanaskovića se tereti da je 25. kolovoza 2022. oko 6 sati, ispred noćnog kluba na paškoj plaži Katarelac, Vlaoviću, koji je izlazio iz kluba, prišao s leđa i iz pištolja mu iz neposredne blizine ispalio hitac u glavu
Vidi originalni članak

Srpski državljanin Duško Tanasković (29) stigao je u srijedu ujutro na sud u Zadru gdje mu počinje suđenje za ubojstvo Crnogorca Gorana Vlaovića (38) i to hicem iz pištolja u glavu ispred kluba na Pagu u kolovozu prošle godine. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tanasković je došao u pratnji trojice policajaca, a na sebi je imao pancirku. Pogledao je novinare i ušao u zgradu suda. 

- Razumijem hrvatski jezik i ne treba mi prevoditelj - rekao je Tanasković na sudu i rekao kako je primio pisanu poruku o svojim pravima i potpuno ju razumijem. Dodao je kako razumije i optužnicu, no da se ne smatra krivim. 

- Obranu ću iznijeti na završetku postupka - poručio je Tanasković na početku suđenja, a zatim je sud pustio video snimke nadzorne kamere iz kluba na Zrću od kobnog dana. 

Na Zrću pucao Crnogorcu u glavu 

Podsjetimo, tužiteljstvo Tanaskovića tereti da je 25. kolovoza 2022. oko 6 sati, ispred noćnog kluba na paškoj plaži Katarelac, Vlaoviću, koji je izlazio iz kluba, prišao s leđa i iz pištolja mu iz neposredne blizine ispalio hitac u glavu. Smrtno ozlijeđeni Crnogorac, za kojeg se smatra da je bio član jednog od zloglasnih mafijaških klanova te zemlje preminuo je na putu do zadarske bolnice.

RADI SE O OBRAČUNU? Potvrđena optužnica protiv Srbina zbog ubojstva Crnogorca na Zrću ispred noćnog kluba

- Prema informacijama koje imam bit će samo očitovanje okrivljenika smatra li se krivim, te će se na tom ročištu vidjeti koji će se dokazi izvoditi, a koji će se eventualno pročitati - objasnio je sam početak postupka Vinko Gulišija, splitski odvjetnik koji je Tanaskovićev branitelj.

Srbin koji je otprije poznat policiji po kriminalu, u zadarskom istražnom zatvoru je više od pola godine, ali nisu zabilježeni nikakvi incidenti iako je bio pritvoren uz vrlo visoke mjere osiguranja.

- Sve je prošlo u redu. Doista, nisam čuo i nemam saznanja da moj branjenik  ima nikakvih problema u pritvoru, osim onih uobičajenih koje ima on, a vezano je za njegovu dijagnozu koju je imao i otprije - kazao je Gulišija.

OSAM MJESECI U ZATVORU Ubojstvo na Zrću: Tanaskoviću počinje suđenje za likvidaciju Crnogorca Gorana Vlaovića

Policija je Tanaskovića uhićenog nedugo nakon likvidacije državnom odvjetništvu isprva prijavila za teško ubojstvo za koje je propisana kazna i do 50 godina zatvora.

Nakon istrage promijenila se i kvalifikacija optužnice i to za puno blažu kvalifikaciju tog nedjela za koje zakon ne propisuje najveću, već samo najblažu moguću kaznu od pet godina. A ljetos su mediji pisali kako ovo nije obično ubojstvo već pomno smišljen plan likvidacije u obračunu dvaju najbrutalnijih balkanskih narkoklanova iz Crne Gore, škaljarskog i kavačkog.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • xOOx 12.04.2023.

    ja sam nevin u tom slucaju i ne mislim da mi treba pancirka...zasto on misli drugacije?

  • Jopazg 12.04.2023.

    Deportirat to nazad u tursku provinciju,neka ga oni hrane.

  • balki balki 12.04.2023.

    Planski udružen i financijski motiviran ilegalnim oružjem pucao ovome u glavu iz blizine s leđa. Ako ovo nije teško ubojstvo najteže kvalifikacije onda neznam što je. Doživotno je jedino što će nas učiniti sigurnim od takvih...

Komentiraj...
Vidi sve komentare