Obavijesti

News

Komentari 19

Ubojstvo na Zrću: Tanaskoviću počinje suđenje za likvidaciju Crnogorca Gorana Vlaovića

Ubojstvo na Zrću: Tanaskoviću počinje suđenje za likvidaciju  Crnogorca Gorana Vlaovića
5

Tužiteljstvo Tanaskovića tereti da je 25. kolovoza 2022. oko 6 sati, ispred noćnog kluba na paškoj plaži Katarelac, Vlaoviću, koji je izlazio iz kluba, prišao s leđa i iz pištolja mu iz neposredne blizine ispalio hitac u glavu

VIDEO

Krajem kolovoza prošle godine, srpski državljanin Duško Tanasković (29) ubio je Crnogorca Gorana Vlaovića (38) i to hicem iz pištolja u glavu ispred kluba na Pagu. Gotovo 8 mjeseci od ubojstva, u srijedu ujutro okrivljenik će sjesti na klupu Županijskog suda u Zadru na kojoj će se očitovati smatra li se krivim ili ne.

Potvrđena optužnica protiv Srbina zbog ubojstva Crnogorca na Zrću ispred noćnog kluba
Potvrđena optužnica protiv Srbina zbog ubojstva Crnogorca na Zrću ispred noćnog kluba

Tužiteljstvo Tanaskovića tereti da je 25. kolovoza 2022. oko 6 sati, ispred noćnog kluba na paškoj plaži Katarelac, Vlaoviću, koji je izlazio iz kluba, prišao s leđa i iz pištolja mu iz neposredne blizine ispalio hitac u glavu. Smrtno ozlijeđeni Crnogorac, za kojeg se smatra da je bio član jednog od zloglasnih mafijaških klanova te zemlje preminuo je na putu do zadarske bolnice.

Novalja: U sukobu pred noćnim klubom ubijen strani državljanin

- Prema informacijama koje imam bit će samo očitovanje okrivljenika smatra li se krivim, te će se na tom ročištu vidjeti koji će se dokazi izvoditi, a koji će se eventualno pročitati - objasnio je sam početak postupka Vinko Gulišija, splitski odvjetnik koji je Tanaskovićev branitelj.

Srbin koji je otprije poznat policiji po kriminalu, u zadarskom istražnom zatvoru je više od pola godine, ali nisu zabilježeni nikakvi incidenti iako je bio pritvoren uz vrlo visoke mjere osiguranja.

- Sve je prošlo u redu. Doista, nisam čuo i nemam saznanja da moj branjenik  ima nikakvih problema u pritvoru, osim onih uobičajenih koje ima on, a vezano je za njegovu dijagnozu koju je imao i otprije - kazao je Gulišija.

Pogledajte kako privode Srbina osumnjičenog za likvidaciju na Pagu: Duge cijevi i hrpa policije
Pogledajte kako privode Srbina osumnjičenog za likvidaciju na Pagu: Duge cijevi i hrpa policije
Duge cijevi na ulicama Zadra, priveden ubojica sa Zrća

Policija je Tanaskovića uhićenog nedugo nakon likvidacije državnom odvjetništvu isprva prijavila za teško ubojstvo za koje je propisana kazna i do 50 godina zatvora.

Nakon istrage promijenila se i kvalifikacija optužnice i to za puno blažu kvalifikaciju tog nedjela za koje zakon ne propisuje najveću, već samo najblažu moguću kaznu od pet godina. A ljetos su mediji pisali kako ovo nije obično ubojstvo već pomno smišljen plan likvidacije u obračunu dvaju najbrutalnijih balkanskih narkoklanova iz Crne Gore, škaljarskog i kavačkog.

- Mislim da su ostvareni svi uvjeti za početak samog procesa - zaključio je Gulišija.

Glasnogovornica suda Sandra Radanović rekla nam je kako ne zna kakve će biti mjere osiguranja te da je to stvar pravosudne policije.

Srpski mediji tvrde: Vlaović je bio mozak 'škaljaraca', vozio je Ferrarija, živio poput zvijezda...
Srpski mediji tvrde: Vlaović je bio mozak 'škaljaraca', vozio je Ferrarija, živio poput zvijezda...

- U 9.30 ispred mene u sudnici će biti okrivljenik Duško Tanasković jer se odlučuje i vijeća o produžetku njegovog istražnog zatvora, a nakon toga će okrivljenika prepratiti u sudnicu, ali pred drugom sutkinjom Anom Brkić - kazala je sutkinja Sandra Radanović, ujedno i glasnogovornica Županijskog suda u Zadru.

Za ubijenog Vlaovića mediji su pisali da je zbog straha od likvidacije samo jednom godišnje napuštao Crnu Goru te da je uz sebe uvijek imao tjelohranitelja. No na Pagu je boravio u društvu djevojke Dragane Banić, a u Hrvatsku je navodno stigao gliserom, bez ikakve pratnje. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda