Obavijesti

News

Komentari 14

VIDEO Tanasković stigao na sud u Zadru u pratnji 3 policajca, na sebi imao pancirku: 'Nisam kriv'

VIDEO Tanasković stigao na sud u Zadru u pratnji 3 policajca, na sebi imao pancirku: 'Nisam kriv'
7

Tanaskovića se tereti da je 25. kolovoza 2022. oko 6 sati, ispred noćnog kluba na paškoj plaži Katarelac, Vlaoviću, koji je izlazio iz kluba, prišao s leđa i iz pištolja mu iz neposredne blizine ispalio hitac u glavu

VIDEO

Srpski državljanin Duško Tanasković (29) stigao je u srijedu ujutro na sud u Zadru gdje mu počinje suđenje za ubojstvo Crnogorca Gorana Vlaovića (38) i to hicem iz pištolja u glavu ispred kluba na Pagu u kolovozu prošle godine. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Duško Tanasković 00:56

Tanasković je došao u pratnji trojice policajaca, a na sebi je imao pancirku. Pogledao je novinare i ušao u zgradu suda. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Razumijem hrvatski jezik i ne treba mi prevoditelj - rekao je Tanasković na sudu i rekao kako je primio pisanu poruku o svojim pravima i potpuno ju razumijem. Dodao je kako razumije i optužnicu, no da se ne smatra krivim. 

Zadar: Počelo suđenje Dušku Tanaskoviću za ubojstvo na Zrću

- Obranu ću iznijeti na završetku postupka - poručio je Tanasković na početku suđenja, a zatim je sud pustio video snimke nadzorne kamere iz kluba na Zrću od kobnog dana. 

Na Zrću pucao Crnogorcu u glavu 

Podsjetimo, tužiteljstvo Tanaskovića tereti da je 25. kolovoza 2022. oko 6 sati, ispred noćnog kluba na paškoj plaži Katarelac, Vlaoviću, koji je izlazio iz kluba, prišao s leđa i iz pištolja mu iz neposredne blizine ispalio hitac u glavu. Smrtno ozlijeđeni Crnogorac, za kojeg se smatra da je bio član jednog od zloglasnih mafijaških klanova te zemlje preminuo je na putu do zadarske bolnice.

Potvrđena optužnica protiv Srbina zbog ubojstva Crnogorca na Zrću ispred noćnog kluba
Potvrđena optužnica protiv Srbina zbog ubojstva Crnogorca na Zrću ispred noćnog kluba

- Prema informacijama koje imam bit će samo očitovanje okrivljenika smatra li se krivim, te će se na tom ročištu vidjeti koji će se dokazi izvoditi, a koji će se eventualno pročitati - objasnio je sam početak postupka Vinko Gulišija, splitski odvjetnik koji je Tanaskovićev branitelj.

Novalja: U sukobu pred noćnim klubom ubijen strani državljanin

Srbin koji je otprije poznat policiji po kriminalu, u zadarskom istražnom zatvoru je više od pola godine, ali nisu zabilježeni nikakvi incidenti iako je bio pritvoren uz vrlo visoke mjere osiguranja.

- Sve je prošlo u redu. Doista, nisam čuo i nemam saznanja da moj branjenik  ima nikakvih problema u pritvoru, osim onih uobičajenih koje ima on, a vezano je za njegovu dijagnozu koju je imao i otprije - kazao je Gulišija.

Ubojstvo na Zrću: Tanaskoviću počinje suđenje za likvidaciju Crnogorca Gorana Vlaovića
Ubojstvo na Zrću: Tanaskoviću počinje suđenje za likvidaciju  Crnogorca Gorana Vlaovića

Policija je Tanaskovića uhićenog nedugo nakon likvidacije državnom odvjetništvu isprva prijavila za teško ubojstvo za koje je propisana kazna i do 50 godina zatvora.

Duge cijevi na ulicama Zadra, priveden ubojica sa Zrća

Nakon istrage promijenila se i kvalifikacija optužnice i to za puno blažu kvalifikaciju tog nedjela za koje zakon ne propisuje najveću, već samo najblažu moguću kaznu od pet godina. A ljetos su mediji pisali kako ovo nije obično ubojstvo već pomno smišljen plan likvidacije u obračunu dvaju najbrutalnijih balkanskih narkoklanova iz Crne Gore, škaljarskog i kavačkog.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag