To je to što me zanima!

Viktor Orban ide u Moskvu odati počast Gorbačovu: 'Nije predviđen sastanak s Putinom'

Po našim informacijama, on će doći samo odati počast Gorbačovu. Nije bilo zahtjeva za razgovorima, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, a prenijela agencija Ria-Novosti.
Vidi originalni članak

Mađarski premijer Viktor Orban putuje u subotu u Moskvu kako bi prisustvovao pogrebu posljednjeg sovjetskog vođe Mihaila Gorbačova, rekao je državni tajnik za međunarodnu komunikaciju.

On će "odati počast preminulom Mihailu Gorbačovu" zajedno s mađarskom delegacijom, objavio je Zoltan Kovacs na Twitteru.

Orban je jedini vođa države EU-a i zapada čiji je dolazak potvrđen. 

Odlazećem britanskom premijeru Borisu Johnsonu i dvoje njegovih potencijalnih nasljednika zabranjen je ulazak u Rusiju. Njemački kancelar Olaf Scholz rekao je da nije dobio pozivnicu, a njegova prethodnica Angela Merkel neće doći zbog ozljede koljena.

Francuskog predsjednika Emmanuela Macrona predstavljat će Pierre Levy, francuski veleposlanik u Rusiji.

Njemački veleposlanik Geza Andreas von Geyr pozitivan je na koronavirus pa će doći njegov zamjenik.

Američki veleposlanik u Rusiji John Sullivan trebao bi prisustvovati ispraćaju, piše dpa

KIM VIDI PRILIKU ZA ZARADU Radnici iz Sjeverne Koreje stižu u Ukrajinu, radit će za Ruse na obnovi? 'Kvalitetni su, a jeftini!'

Kremlj je objavio da nije predviđen sastanak ruskog predsjednika Vladimira Putina s Orbanom.

"Po našim informacijama, on će doći samo odati počast Gorbačovu. Nije bilo zahtjeva za razgovorima", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, a prenijela agencija Ria-Novosti.

PREMINUO U 92. GODINI Skroman ispraćaj Gorbačova bez državnih počasti, ni Putin neće doći. Kaže da ima gust raspored

Gorbačov je umro u utorak u 92. godini i bit će pokopan u subotu bez državnih počasti i bez prisutnosti ruskog predsjednika te zapadnih lidera.

IMA GUST RASPORED 'Putin nedolaskom na sprovod Gorbačova poslao poruku...'

Putin, dugogodišnji časnik KGB-a koji je raspad Sovjetskog Saveza nazvao "geopolitičkom katastrofom", uskratio je Gorbačovu državne počasti i rekao da je previše zauzet da bi prisustvovao pogrebu.

NOVA SMRT MILIJARDERA Šef Lukoila bio je protiv rata. Pao je sa šestoga kata. Umro je u istoj bolnici kao i Gorbačov...

Mnogi zapadni šefovi država i vlada u normalnim okolnostima bi bili prisutni, ali sada se drže podalje zbog ponora u odnosima između istoka i zapada nakon Putinove invazije na Ukrajinu u veljači.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare