To je to što me zanima!

Vili Beroš: Razveselili smo se, ali jedan dan ne znači ništa...

Mislim da za jug Hrvatske nisu potrebne oštrije mjere, mjere koje su donesene brižno su balansirane, daju rezultate pa mislim da je samo važno poštivati ih, biti discipliniran, držati se preporuka i sve će biti dobro
Vidi originalni članak

Stožer Civilne zaštite upozorava da je od ukupnog broja zaraženih, najviše problema na jugu, a osobito u Splitsko-dalmatinskoj županiji.  Situaciju korona virusa u Hrvatskoj, za RTL, komentirao je ministar zdravstva Vili Beroš. 

- Mislim da za jug Hrvatske nisu potrebne oštrije mjere, mjere koje su donesene brižno su balansirane, daju rezultate pa mislim da je samo važno poštivati ih, biti discipliniran, držati se preporuka i sve će biti dobro - rekao je ministar. 

Murterski scenarij moguć je ako se neposluh nastavi. 

- Uvijek je moguće da se epidemiološka situacija pogorša. To isključivo ovisi o ponašanju građana. Nadam se kako će to shvatiti i poduzeti sve u sprječavanju iste - dodao je. 

Uz negativne primjere postoje i oni pozitivni. 

- Istra je jako dobra. To je rezultat svijesti građana, ali i lokalne politike tamošnjeg Stožera. Ipak, dovoljan je samo jedan incident da se situacija pogorša. Zato nema opuštanja. Ovo je trenutak kada svi moramo još malo izdržati da suzbijemo epidemiju. Isto mislim i za Zagreb, samo je deset novooboljelih, unatoč potresu. To znači da građani djeluju i promišljaju. Ukoliko se držimo preporuka i ako smo dovoljno udaljeni, virus ne prelazi s osobe na osobu. Preporuke mogu suzbiti širenje infekcije - izjavio je Beroš. 

U SPLITU Hrvatska se bori s virusom, a oni uživaju u piciginu na plaži

Pozitivan je znak da imamo upola manje zaraženih u odnosu na jučer. 

- Razveselili smo se podatku, ali jedan dan ne znači ništa, moramo gledati trendove. Stožer gleda balans mjere, zato moramo biti odgovorni - dodao je. 

U Osijeku zaraženi ne znaju kako su "pokupili" virus pa samim time ne znaju ni tko su im kontakti. 

- Vjerujem da će epidemiološke službe detektirati i taj izvor. Ipak, možemo sumnjati i da su svi zaraženi jer dosta ljudi je asimptomatsko. Najnovija istraživanja pokazuju da čovjek može biti zaraženi i prije pojave prvih simptoma. Zato je važno pridržavati se mjera i voditi računa o vlastitoj higijeni. To je najbolji put prema uspjehu - rekao je ministar. 

Dron u Osijeku prati kretanje građana. To bi mogao biti primjer i drugim gradovima kako nadzirati situaciju. 

- To je tehnološka novina i to me veseli, ali to je i odluka lokalnih vlasti. Bolje od nadzora je biti discipliniran - dodao je. 

NOVI EXPRESS Beroš protiv Bandića: Politički kapital za devastirani HDZ...

Zdravstvo će se nakon korona virusa suočiti s brojnim izazovima. ali ministar Beroš ni malo ne brine o tome detalju u ovom trenutku. 

- Treba riješiti prvo ovaj izazov, a onda ćemo dalje u rješavanje svih ostalih problema zdravstvenog sustava - zaključio je ministar Vili Beroš. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 48

  • dvadesetčetverosatnivirusić 03.04.2020.

    Krsto...sad kupuj avione, sad se pregovara kad su jeftini, ma nek su i URADI SAM...sami ćemo ih sklopiti, pa ne moraju baš letjeti, bitno da ih imamo, nek vidi regija...

  • dvadesetčetverosatnivirusić 03.04.2020.

    Vilček...nemoj i ti početi kakiti kao i ona žuta iz vašeg tabora koja govori da sezona možda bude spašena...ako vas je čopil virus OSTANITE DOMA i ne davajte izjave koje ni pas s maslom ne bi pojeo...već se odnedavno zna da je zaraženih puno više ali vi dnevno puštate onoliko koliko vam odgovara, odnosno onoliko koliko uzoraka uspijete obraditi...i umrlih je puno više ali otom-potom...kad tad će sve izaći na vidjelo

  • crni2012 03.04.2020.

    Dajte malo nadahnite ljude , i recite ajmo postat prva nacija koja ce u roku 1mjesec ili 2 rjestiti koronu , idemo postat prvaci u necmu , hehe nesto smislite :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare