To je to što me zanima!

Virus u samostanu u Varaždinu: 'Pozitivni su gotovo svi fratri'

Na koronu su pozitivni gotovo svi fratri i postulanti, no srećom nitko nema teške simptome. Samostan je zatvoren i do daljnjega su svi u karanteni.
Vidi originalni članak

Koronavirus je ušao u Župu sv. Vida u Varaždinu, odnosno u kapucinski samostan, objavili su kapucini na svojim internetskim stranicama. Na koronu su pozitivni gotovo svi fratri i postulanti, no srećom nitko nema teške simptome. Samostan je zatvoren i do daljnjega su svi u karanteni.

– Moramo Vas obavijestiti da je virus ušao i u naš varaždinski samostan. Kako i kada, ne znamo. Skoro pa svi fratri i postulanti  pozitivni smo na „Coronu“. Za sada, hvala Bogu, nitko nema teške simptome, ali ne znamo što nam nosi sutra.

NAJNOVIJI PODACI STOŽERA U Hrvatskoj danas 819 novih slučajeva, 8 ljudi preminulo

Zbog toga, samostan je do daljnjega zatvoren i svi smo u karanteni.

Mise će se odvijati po redovnom rasporedu zahvaljujući našem biskupu mons. Boži Radošu koji je organizirao svećenike iz biskupije da slave mise umjesto nas kapucina. Crkvu je temeljno dezinficirala epidemiološka služba tako da s te strane ne bi trebalo biti problema. Vjeronauk je naravno do daljnjega otkazan kao i bilo kakve druge aktivnosti vezane uz samostan.

S UPUTNICOM ILI BEZ Testni centri u Hrvatskoj: Gdje se sve može testirati na Covid?

Molimo Vas, dragi vjernici, koji ste unazad tjedan dana bili na misi u našoj crkvi, da pripazite na moguće simptome – napisali su, između ostaloga, kapucini na svojim stranicama.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • crna mačka 18.10.2020.

    Bože di si.?

  • Nokia 3210 18.10.2020.

    igrali se svijećom

  • kirbi78 18.10.2020.

    Kakvi bi to bili fratri da su negativni

Komentiraj...
Vidi sve komentare