To je to što me zanima!

Vjeroučitelj više nije zaposlenik škole, dobio je izvanredni otkaz

Dobili smo službeno dopis i 15. siječnja ćemo poslati novu osobu koja će podučavati vjeronauk u školi, kazala je Blaženka s. Valentina Mandarić, predstojnica Ureda za vjeronauk Zagrebačke nadbiskupije
Vidi originalni članak

Vjeroučitelj više nije zaposlenik naše škole, kazala je Ljiljana Klinger, ravnateljica OŠ Matija Gubec, za N1, odgovarajući na pitanje u kojoj je fazi proces izvandrednog otkaza uručenog vjeroučitelju Krešimiru Bagariću.

UČENICI NEĆE SVJEDOČITI Vjeroučitelju koji je na nastavi pozivao na pokolj neće suditi?

O stanju u školi i s učenicima koji su bili na nastavi kada je nastala sporna snimka  u kojoj Bagarić, između ostalog, poziva na ubojstvo Stjepana Mesića, Ive Josipovića i Vesne Pusić, ravnateljica je kazala da se ne zna što će se dogoditi kada se djeca vrate u školu nakon zimskog raspusta.

- Susret s psihologicom je bio koristan, vrlo je važno dobiti povratnu informaciju jeste li na dobrom putu, raspravljali smo o okolnostima koje će se promijeniti. Nemamo službene informacije, informiramo se putem medija i ne znamo što će se dogoditi kada se djeca vrate u školu. Mi smo s djecom kontaktirali zadnji dan škole i pretpostavili smo ovakav tijek situacije i svi se propitkuju tko je ovo učinio, napravljen je korektan čin kada se ovo prijavilo. Nažalost, nismo imali priliku s djecom razgovarati i iskoristila bih priliku da kažem da je snimka stajala 20 dana. Da smo imali snimku, napravili bismo iznimnu stvar i ne bi otišlo ovako daleko - kazala je.

PRAVOBRANITELJICA ZA DJECU: 'Moglo se očekivati da će govor mržnje ostaviti posljedice...'

O tome hoće li biti sankcija iz Crkve Blaženka s. Valentina Mandarić, predstojnica Ureda za vjeronauk Zagrebačke nadbiskupije, kazala je da vjeroučitelj ima mandat za poučavanje vjeronauka te da će se određena odluka donijeti kad završi cijeli proces.

- Dobili smo službeno dopis i 15. siječnja ćemo poslati novu osobu koja će podučavati vjeronauk u školi - dodala je napominjući kako su se već ranije ogradili od čina izrazili žaljenje jer je čin neprihvatljiv.

Klinger je na upit zašto je mali broj roditelja pristao da im dijete svjedoči protiv vjeroučitelja kazala da to ne može komentirati.

- Svatko od njih ima svoj razlog - kazala je.

OTVOREN NOVI POSTUPAK Vjeroučitelja koji je pozivao na ubojstva su pustili iz pritvora

Bagarić je nakon tjedan dana provedenih u remetinečkom pritvoru u subotu pušten uz mjere opreza.

Dosad je ispitana jedna svjedokinja, a predložene su još tri - psihologinja, pedagoginja te učiteljica te škole. Djecu iz razreda sudac istrage ispitat će u prisutnosti stručnih sudskih suradnika izvanpravne struke.

Bagarićevi žive u zagrebačkoj Dubravi više od 40 godina, a susjedi su za Jutarnji kazali kako je riječ o divnoj osobi.

- Na istom katu imaju dva stana. U jednom živi Krešina majka doktorica, a drugi, valjda, zjapi prazan od smrti djeda i bake. Krešo još ima mlađu sestru i brata koji živi i radi u Njemačkoj, a koliko znamo, Krešo na majčinoj adresi ne živi dulje vrijeme jer se preselio u Sesvete. Sve u svemu, iznenadila nas je snimka koja je izašla u javnost. Pozivati na linč, opravdavati zločine i željeti smrt bilo kome je grozota! S obzirom da je, ako je suditi prema snimci, popljuvao i cijeli hrvatski narod, počastivši nas riječima da smo ‘nezahvalna stoka, debili i kreteni’, jel' to znači da se on ne smatra Hrvatom? - prokomentirao je jedan od Bagarićevih susjeda.

Idi na 24sata

Komentari 143

  • mladen1804 10.01.2018.

    bravo ravnateljice nuić sva blistaš od sreće od uvijek si prezirala crkvu i katoličke svečenike

  • najiram 10 09.01.2018.

    a kad če dobiti otkaz koji na javnim mjestima pjevaju pjesmu prijetnje i smrti i mržnje onu da sa titova zloćinačkog puta ne skreču...to znaći da če nas opet mićiti ubijati pljačkati mesti tavane....dokle če se to tolerirati...ovo je daleko gori govor mržnje od ovog jer ovaj je bio provođen a ovaj od svečenika samo najava što se radilo sa izdajicama svog naroda...mene više brine taj zloćinački put tita i da ovi ni po koju cijenu sa njega ne skraču...opasam govor mržnje i ostvarive prijetnje...

  • Lun@ 777 07.01.2018.

    Jedino je i bilo razumljivo i očekivano da ga udalje iz škole. Jer neka ga nitko ne opravdava da može djeci širiti mržnju, podučavati o nabijanju na kolac, ubijanju, klanju..., a pogotovo si to ne može i ne smije dozvoliti jedan vjeroučitelj. Nikakve stranke niti crkveni dostojnici ne smiju podržavati ovakvo psihotično ponašanje vjeroučitelja, jer time bi smo pokazali da smo zaista bolestan narod. Ali od crkve tj. Bozanića još uvijek nismo čuli njegovo mišljenje na ovakve ružne ispade pojedinaca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare