Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vjeroučitelju koji je na nastavi pozivao na pokolj neće suditi?

Odbije li sud kao nezakonitu audio snimku na kojoj je pozivao na ubojstva bivših predsjednika i veličao Ratka Mladića te ako učenici ne budu svjedočili, Krešimir Bagarić mogao bi se izvući

Foto: Facebook
356 komentara

Vjeroučitelj Krešimir Bagarić (38), koji je u studenome 2017. u osnovnoj školi na zagrebačkoj Knežiji učenicima osmog razreda govorio kako bi trebalo ubiti dvojicu bivših predsjednika, Stjepana Mesića i Ivu Josipovića te bivšu ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić, veličao ratnog zločinca Ratka Mladića i pogrdno govorio o Srbima i Muslimanima, trenutačno se nalazi u istražnom zatvoru. Tamo ga je na 15 dana strpao sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu kako ne bi mogao utjecati na svjedoka. 

BOZANIĆU, A POGLEDAJ OVE Vjeroučitelj je dobio otkaz, ali njemu sličnih ima još dosta...

Općinsko državno odvjetništvo ga sumnjiči za kazneno djelo protiv javnog reda javnim poticanjem na nasilje i mržnju. Njegov govor snimio je učenik i proslijedio ga Indexu. No, neovlašteno snimanje prema zakonu nije dozvoljeno. Doduše u nekim slučajevima Vrhovni sud takve snimke na kraju priznaje kao zakonite.

RAVNATELJICA ŠKOLE: 'Nisam vjerovala da vjeroučitelj Bagarić ima gnjusne stavove'

No, samo u slučajevima kad se radi o kaznenim djelima iz nadležnosti Županijskih državnih odvjetništava, a ne i općinskih. Nedjelo za koje sumnjiče vjeroučitelja Bagarića spada pod nadležnost općinskog državnog odvjetništva pa će audio-snimka najvjerojatnije biti odbačena kao nezakonit dokaz.

Također, neslužbeno doznajemo, roditelji učenika ne dozvoljavaju svojoj djeci da svjedoče o tome što im je vjeroučitelj Bagarić govorio. Zbog svega toga postoji izgledna mogućnost da Krešimir Bagarić neće kazneno odgovarati za pozivanje na ubojstva te netrpeljivost i spremnosti na nasilno ponašanje prema pripadnicima srpske nacionalnosti i muslimanske vjeroispovijesti.

Možda vas zanima i ovo:
Message