Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vjeroučitelj više nije zaposlenik škole, dobio je izvanredni otkaz

Dobili smo službeno dopis i 15. siječnja ćemo poslati novu osobu koja će podučavati vjeronauk u školi, kazala je Blaženka s. Valentina Mandarić, predstojnica Ureda za vjeronauk Zagrebačke nadbiskupije

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL/Facebook
143 komentara

Vjeroučitelj više nije zaposlenik naše škole, kazala je Ljiljana Klinger, ravnateljica OŠ Matija Gubec, za N1, odgovarajući na pitanje u kojoj je fazi proces izvandrednog otkaza uručenog vjeroučitelju Krešimiru Bagariću.

UČENICI NEĆE SVJEDOČITI Vjeroučitelju koji je na nastavi pozivao na pokolj neće suditi?

O stanju u školi i s učenicima koji su bili na nastavi kada je nastala sporna snimka  u kojoj Bagarić, između ostalog, poziva na ubojstvo Stjepana Mesića, Ive Josipovića i Vesne Pusić, ravnateljica je kazala da se ne zna što će se dogoditi kada se djeca vrate u školu nakon zimskog raspusta.

- Susret s psihologicom je bio koristan, vrlo je važno dobiti povratnu informaciju jeste li na dobrom putu, raspravljali smo o okolnostima koje će se promijeniti. Nemamo službene informacije, informiramo se putem medija i ne znamo što će se dogoditi kada se djeca vrate u školu. Mi smo s djecom kontaktirali zadnji dan škole i pretpostavili smo ovakav tijek situacije i svi se propitkuju tko je ovo učinio, napravljen je korektan čin kada se ovo prijavilo. Nažalost, nismo imali priliku s djecom razgovarati i iskoristila bih priliku da kažem da je snimka stajala 20 dana. Da smo imali snimku, napravili bismo iznimnu stvar i ne bi otišlo ovako daleko - kazala je.

PRAVOBRANITELJICA ZA DJECU: 'Moglo se očekivati da će govor mržnje ostaviti posljedice...'

O tome hoće li biti sankcija iz Crkve Blaženka s. Valentina Mandarić, predstojnica Ureda za vjeronauk Zagrebačke nadbiskupije, kazala je da vjeroučitelj ima mandat za poučavanje vjeronauka te da će se određena odluka donijeti kad završi cijeli proces.

- Dobili smo službeno dopis i 15. siječnja ćemo poslati novu osobu koja će podučavati vjeronauk u školi - dodala je napominjući kako su se već ranije ogradili od čina izrazili žaljenje jer je čin neprihvatljiv.

Klinger je na upit zašto je mali broj roditelja pristao da im dijete svjedoči protiv vjeroučitelja kazala da to ne može komentirati.

- Svatko od njih ima svoj razlog - kazala je.

OTVOREN NOVI POSTUPAK Vjeroučitelja koji je pozivao na ubojstva su pustili iz pritvora

Bagarić je nakon tjedan dana provedenih u remetinečkom pritvoru u subotu pušten uz mjere opreza.

Dosad je ispitana jedna svjedokinja, a predložene su još tri - psihologinja, pedagoginja te učiteljica te škole. Djecu iz razreda sudac istrage ispitat će u prisutnosti stručnih sudskih suradnika izvanpravne struke.

Bagarićevi žive u zagrebačkoj Dubravi više od 40 godina, a susjedi su za Jutarnji kazali kako je riječ o divnoj osobi.

- Na istom katu imaju dva stana. U jednom živi Krešina majka doktorica, a drugi, valjda, zjapi prazan od smrti djeda i bake. Krešo još ima mlađu sestru i brata koji živi i radi u Njemačkoj, a koliko znamo, Krešo na majčinoj adresi ne živi dulje vrijeme jer se preselio u Sesvete. Sve u svemu, iznenadila nas je snimka koja je izašla u javnost. Pozivati na linč, opravdavati zločine i željeti smrt bilo kome je grozota! S obzirom da je, ako je suditi prema snimci, popljuvao i cijeli hrvatski narod, počastivši nas riječima da smo ‘nezahvalna stoka, debili i kreteni’, jel' to znači da se on ne smatra Hrvatom? - prokomentirao je jedan od Bagarićevih susjeda.

Možda vas zanima i ovo:
Message