To je to što me zanima!

Vjeroučitelju koji je na nastavi pozivao na pokolj neće suditi?

Odbije li sud kao nezakonitu audio snimku na kojoj je pozivao na ubojstva bivših predsjednika i veličao Ratka Mladića te ako učenici ne budu svjedočili, Krešimir Bagarić mogao bi se izvući
Vidi originalni članak

Vjeroučitelj Krešimir Bagarić (38), koji je u studenome 2017. u osnovnoj školi na zagrebačkoj Knežiji učenicima osmog razreda govorio kako bi trebalo ubiti dvojicu bivših predsjednika, Stjepana Mesića i Ivu Josipovića te bivšu ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić, veličao ratnog zločinca Ratka Mladića i pogrdno govorio o Srbima i Muslimanima, trenutačno se nalazi u istražnom zatvoru. Tamo ga je na 15 dana strpao sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu kako ne bi mogao utjecati na svjedoka. 

BOZANIĆU, A POGLEDAJ OVE Vjeroučitelj je dobio otkaz, ali njemu sličnih ima još dosta...

Općinsko državno odvjetništvo ga sumnjiči za kazneno djelo protiv javnog reda javnim poticanjem na nasilje i mržnju. Njegov govor snimio je učenik i proslijedio ga Indexu. No, neovlašteno snimanje prema zakonu nije dozvoljeno. Doduše u nekim slučajevima Vrhovni sud takve snimke na kraju priznaje kao zakonite.

RAVNATELJICA ŠKOLE: 'Nisam vjerovala da vjeroučitelj Bagarić ima gnjusne stavove'

No, samo u slučajevima kad se radi o kaznenim djelima iz nadležnosti Županijskih državnih odvjetništava, a ne i općinskih. Nedjelo za koje sumnjiče vjeroučitelja Bagarića spada pod nadležnost općinskog državnog odvjetništva pa će audio-snimka najvjerojatnije biti odbačena kao nezakonit dokaz.

Također, neslužbeno doznajemo, roditelji učenika ne dozvoljavaju svojoj djeci da svjedoče o tome što im je vjeroučitelj Bagarić govorio. Zbog svega toga postoji izgledna mogućnost da Krešimir Bagarić neće kazneno odgovarati za pozivanje na ubojstva te netrpeljivost i spremnosti na nasilno ponašanje prema pripadnicima srpske nacionalnosti i muslimanske vjeroispovijesti.

Idi na 24sata

Komentari 356

  • maj 03.01.2018.

    Sada će se sigurno državno odvjetništvo posvetiti onim pozivateljima na ubojstva i palež iz devedesetih.Jer zbog njihove mržnje pobijen je prilično velik broj nedužnih Hrvata.Oni će znati tko su ti zločinci.

  • cajger 03.01.2018.

    malog paparazza i ravnateljicu udaljiti iz škole , jer ne poštuju kućni red

  • 12kamelia 03.01.2018.

    ne sviđaju mi se ti vjero-učitelji, vjera se učiti u crkvi.vjeronauk, ova se samo dodatno troši novac, dok narod gladuje i mala djeca umiru, jer nemaju lijek, jer država radije daje novac svećenstvu, nego njima. Iz naslova se vidi, da vjera i politika ne idu zajedno, neka svatko svoj posao radi u svojim ustanovama. Ne možemo si priuštiti ovaj luksuz, ovaj novac mora ići potrebitima, svećenstvo to nije...uzimaju od naroda i države, gori su od političara...paraziti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare