Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
751 komentara

Vjeroučitelj je dobio otkaz, ali njemu sličnih ima još dosta...

Pojedinci veličaju NDH, homofobnim izjavama zastrašuju djecu, u ime ekumenizma koji promiču stvaraju videouratke i objavljuju ih na internetu uspoređujući druge religije s nacizmom...

Foto: Patrik Macek/Pixsell, Davor Javorović/Pixsell
751 komentara

Poslovično, Crkva u Hrvata, kad su u pitanju grijesi svećenika, rijetko reagira ili te reakcije budu zakašnjele i prilično mlake.

Čak i u slučajevima gdje su policija i sud bez sumnje dokazali da je svećenik učinio kriminalno djelo, svećenici koji nastupaju u ime Crkve u javnom istupanju ponekad zaborave svoju ulogu i, prije svega, nauk koji poučavaju. Tako se kroz medije već godinama mogu čuti zastrašujuće izjave s oltara koje se ne mogu okarakterizirati nikako drugačije nego kao govor mržnje.

'NJEMU NEMA MJESTA U ŠKOLI!' Vjeroučitelj na nastavi pozivao na vješanje? Divjak je šokirana

Pojedinci veličaju NDH, homofobnim izjavama zastrašuju djecu, u ime ekumenizma koji promiču stvaraju videouratke i objavljuju ih na internetu uspoređujući druge religije s nacizmom i holokaustom. S oltara siju bezumnu mržnju prema svima koji misle drugačije od njih, vrijeđaju i omalovažavaju. Diplomatski i u rukavicama Crkva uglavnom nepodobne ili nestašne svećenike šalje u mirovinu ili ih seli u drugu župu. Unatoč svemu, Kaptol se nikad nije javno ispričao žrtvama koje su riječi predstavnika Crkve povrijedile.

- Žao mi je moga hrvatskoga naroda i hrvatskoga društva, zbog svega što proživljava, kojemu se vještim manipuliranjem činjenicama rastače samopoštovanje i zdravo pouzdanje - piše Bozanić u božićnoj poruci vjernicima naslovljenoj “Savez u dobru”.

Zaboravlja da se Crkva u kojoj mnogi traže utjehu i uzor često ponaša suprotno od onoga što propovijeda. Da manipulira slomljenim dušama budeći najniže strasti i potičući mržnju. Umjesto ljubavi i zajedništva previše često sluša se o demonima, mračnim silama i nabijanju na kolac. Dosta je!

Razveselila ga je smrt čovjeka, pa pisao po ‘Fejsu’

Foto: HRT

Obradovala me je vijest da je umro dr. Slavko Goldstein. Drago mi je da je jedan mrzitelj Hrvatske nestao s pozornice ovoga svijeta, pisao je na Facebooku hvarski svećenik don Mili Plenković. Poslije se ispričao svima.

Na sudu zbog veličanja NDH

Foto: HRT

Dominikanac Luka Prcela negirao je lani na javnoj televiziji tijekom mise zločinački karakter NDH. Na prekršajnom sudu u Splitu dokazuje nevinost.

Za njega je islam gori od nacizma

Foto: 24sata.hr

Koje je to najveće zlo koje je zadesilo ljudski rod u cjelokupnoj njegovoj povijesti? Islam, tvrdi fra Danijel Maljur u videopropovijedi na YouTubeu.

Dječaku rekao da će biti peder

Foto: 24sata.hr

Županjski župnik Ivan Varoščić dječaku (10) zbog duge kose rekao je ‘da će biti bolestan i peder kad odraste’. Ništa se nije dogodilo, a lani je otišao u mirovinu.

Silovana žena neće zatrudnjeti

teologija | Autor: Damir Spehar/PIXSELL Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Medicinski je nevjerojatno da djevojka zatrudni tijekom silovanja, objašnjavao je 2014. godine studentski kapelan don Damir Stojić.

Gastarbajtere nazvao dezerterima

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Danas je moderno otići iz domovine pa bi se to moglo nazvati i dezerterstvom, kritizirao je nedavno biskup Vlado Košić ljude koji su otišli raditi u inozemstvo.

Nimalo skromno: Vozi skupi auto

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Župnik Andrija Vrbanić iz Ivanovca kraj Osijeka kupio je Mercedes E klase. Novi stoji oko 50.000 eura, a njegov je, kaže župnik, star godinu dana.

Ne želi pričestiti dječaka s Downom

Svećenik Alojzije Asić iz Gradišta tek je nakon pritiska javnosti krstio dječaka Adama koji ima Downov sindrom.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message