Video

Komentari 342

'Nisam vjerovala da vjeroučitelj Bagarić ima gnjusne stavove'

Vjeroučitelj Bagarić nije htio razgovarati za novine iako mu je to ravnateljica ponudila. Ipak, doznajemo kako je kod učenika bio među popularnijim profesorima...

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Prokleto ti do sedmog koljena bilo, izdajniče. Prljavi, smrdljivi izdajniče, poruka je Stjepanu Mesiću, a izgovorio ju je vjeroučitelj Krešimir Bagarić osmašima zagrebačke Osnovne škole “Matija Gubec”.

No tu nije stao... “Imamo neoliberalne demokratske kretene koji smatraju da je gay OK i da se svi trebamo za ruke držati pod duginom zastavom”, nastavio je. Izgleda da je Bagarić bio nadahnut, pa je osmašima objasnio kako je, prema njegovu stavu, trebala izgledati operacija Oluja: “Mi smo budale. Trebali smo pustiti dva koridora. Jedan do Zagreba a drugi do Rijeke. Pa kad im ponabijaju glave na kolac, onda da uđemo. Tako je trebalo biti finoj gospodi zagrebačkoj, koja misli da Hrvatska završava u Karlovcu. Debili i kreteni. Kratkovidni”, a na kraju je pohvalio (!?) zločine koje je Ratko Mladić napravio nad Bošnjacima: “Đeneral je bio u pravu za srpske interese. A mi imamo dudeke.”

Divljanje vjeroučitelja na satu snimili su sami učenici, a snimku je prvi objavio portal index.hr.

- To je iščašeno gledanje na svijet i ne vodi k dobrom. Vjeronauk bi trebao omekšavati odnose među ljudima, a ne voditi djecu k mržnji - komentirala je jučer ravnateljica škole Ljiljana Klinger snimku vjeroučitelja koji je tijekom nastave poručio kako bi i bivšoj ministrici vanjskih poslova Vesni Pusić trebalo dati “metak u glavu po kratkom postupku”.

Bagarić je na bolovanju

Bagarić danas nije došao na posao. Na bolovanju je.

- Obavijestila sam sve nadležne institucije i pokrenula izvanredni otkaz ugovora o radu - rekla je ravnateljica.

Tijekom dana o svemu je dala iskaz policiji koja je bila u školi. Bagarić kao vjeroučitelj u školi radi deset godina, ima obitelj, a ravnateljica kaže kako dosad nije bilo nikakvih pritužbi djece ili roditelja na njegov rad. Voditelj je i karitativne grupe koja pomaže u zajednici, a i jedan je od prevoditelja knjige “Razgovor s Josemarijom Escrivom”, utemeljiteljem Opus Deija. Ravnateljica je rekla kako nije vjerovala da u svojoj blizini ima nekoga s gnusnim stavovima koje ima Bagarić te da su odmah pružili podršku djecu koja su dala snimku jer se brzo saznalo u kojem je razredu snimljen Bagarić.

- S njima su razgovarali psiholog, socijalni pedagog i pedagog. Djeca su ovdje žrtve. Moramo im osnažiti osjećaj da su napravili dobru stvar, a ne da se osjećaju loše što je profesor izgubio posao. On je odrastao čovjek i mora snositi posljedice - kaže ravnateljica. O svemu je, uz policiju, obavijestila resorno ministarstvo, Katehetski ured, Ured državne uprave te Grad Zagreb.

Učenici potpisali peticiju za njega

Bagarić nije htio razgovarati za novine iako mu je to ravnateljica ponudila. Ipak, doznajemo kako je kod učenika bio među popularnijim profesorima. Osmaši koji su snimku dali medijima jučer su se predomislili i čak potpisali peticiju da se Bagariću ne da otkaz.

Resorna ministrica obrazovanja Blaženka Divjak na svojem Facebooku napisala je: “Šokirana sam snimkom. Ako je autentična, takvoj osobi apsolutno nema mjesta u školi!”.

Protestirali su i iz stranke Glas, u kojoj je Vesna Pusić, te zatražili ispriku Crkve. Zagrebačka nadbiskupija ogradila se od svega i najavila istragu. I zagrebački je DORH od policije zatražio istragu o cijelom slučaju.