To je to što me zanima!

Vlasnik pobijenih svinja u Andrijaševcima: 'Satima smo čekali da ih pokupe ispred kuće'

Slavonac čije su svinje ubili jer su bile pozitivne na afričku kugu je očajan. Požalio nam se kako su došli, pobili svinje i otišli. Pitao ih je za odštetu, nitko mu ništa nije znao reći
Vidi originalni članak

To se tako ne radi, čini mi se da veterinari nisu bili ni opremljeni, načelnika sam zvao za ispomoć da bi mi rekli da ne treba. Ja sam morao njima pomoći da mi ubiju svinje, prestrašno, rekao nam je Marko iz Andrijaševaca. 

POBILI IM SVINJE Slavonski poljoprivrednici su ogorčeni: 'Ovo je samo čavao u lijes, pokopali su poljoprivredu'

Zbog afričke kuge prvo su mu došli testirati svinje, od njih 40, pozitivno je bilo 9.

Markove svinje jučer su pobili, nakon toga su ih ostavili na travi ispred kuće satima dok nisu došli po njih.

'Nije mi do novca, to su moje svinje'

- Eutanazija treba biti injekcijom, oni su njih prvo upucali pa im onda dali neku injekciju. Meni to nije samo novac, to su moje svinje. Kako je to nekome mačka ili pas, tako su meni i one. Ne želim nikakav novac koji su rekli isplatiti za to, radije bih da sam zadržao neke od njih. Prije nego što su ih izbacili na ulicu nisu bile ni dezinficirane. Zato tražim ostavku ministrice poljoprivrede, mi smo na koljenima ove godine a ona ni jednom nije obišla poljoprivrednika, popričala i našla rješenje. Rečeno nam je da ćemo za ovo biti plaćeni 2 eura po kili, ali nitko nema sigurne odgovore. Ja sam u minusu završio zbog ovoga. Inspektora nešto pitam, on nema odgovore, nije upućen, bitno samo da je došao pobiti svinje i otišao - dodao nam je Marko. 

Idi na 24sata

Komentari 125

  • pospant 18.09.2023.

    Tko zeli neka slobodno uzme te svinje i napravi kobasice posto govore da nas lazu u vezi svinjske bolesti... hvala lijepo ja nebi riskirao... ljudi samo navalite...

  • urnebes 18.09.2023.

    Radman trlja ruke, teče sve po planu i ovoga puta odlučio se "ne zaboravit" ubrat koji miliončić.

  • beli1977 17.09.2023.

    Ministarica je od 2021 godine isplačivala puno novaca iz EU za farmu svinja i svinje grupi Pivac,a nisu ni napravili farmu ni kupili svinje pa izmislili afričku kugu da eutaniziraju svinje i ministrica ne završi u zatvoru,a i zbog toga je morala otići šefica USKOK-a htjela je prijaviti!!! Sljedeće ruše farme kao da se bolest ne može deratitirati tako će sakriti lovu koju su dobili,a farmu ne izgradili!

Komentiraj...
Vidi sve komentare