To je to što me zanima!

Vrhovni sud potvrdio presudu: Otac s Paga koji je bacao djecu s balkona kažnjen s 30 godina

Uz kaznu je optuženiku izrečena sigurnosna mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja koja će se provoditi u okviru zatvorskog sustava i može trajati do prestanka izvršenja kazne
Vidi originalni članak

Vrhovni sud potvrdio je jedinstvenu kaznu od 30 godina optuženiku za četiri pokušaja teškog ubojstva svoje djece na Pagu prije dvije godine. 

Podsjetimo, u jutarnjim je satima uzimao jedno po jedno dijete iz kreveta u kojima su spavali, bacao ih je s terase ispred ulaznih vrata s visine od skoro pet metara na betonski pod. Svi su ozlijeđeni. 

Jedno je dijete zadobilo teške i po život opasne ozljede, a jedno je teško ozlijeđeno. Vrhovni sud u priopćenju ističe kako smatraju da je smrt izbjegnula samo spletom sretnih okolnosti. 

UŽASI U SVAKOM MANDATU Ministri prolaze, a problem isti već 30 godina: U sustavu je bio otac s Paga, kao i majka iz Pule

- Vrhovni je sud donio presudu kojom je odbio žalbe stranaka i potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Zadru kojom je optuženik proglašen krivim za četiri kaznena djela teška ubojstva u pokušaju. Prvostupanjskom je presudom ujedno opozvana uvjetna osuda iz 2017. kojom je optuženik proglašen krivim zbog povrede djetetovih prava i osuđen na kaznu zatvora 1 (jedna) godina uz rok provjeravanja 3 (tri) godine. Optuženik je osuđen na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora 30 (trideset) godina. U kaznu je uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u kojem se optuženik i dalje nalazi od 28. veljače 2019. - stoji u presudi. 

Uz kaznu je optuženiku izrečena sigurnosna mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja koja će se provoditi u okviru zatvorskog sustava i može trajati do prestanka izvršenja kazne. 

ŽALILI SE VRHOVNOM SUDU Traže veću kaznu za oca koji je bacio djecu: '30 godina je malo'

Vrhovni sud je naglasio i kako se dio odgovornosti nalazi unutar sustava socijalne skrbi. 

- Ukupnost društvenih uzroka ovog tragičnog događaja je također uzeta u obzir. Oni su, dijelom, pozicionirani i unutar funkcioniranja sustava socijalne skrbi koje je očito trebalo poboljšati. Obitelj je bila pod tretmanom Centra za socijalnu skrb od 2012. uz zaključke da je roditeljima potreban savjetodavni rad u odgoju njihove maloljetne djece. To se ostvarivalo isključivo povremenim odlascima u obitelj - objavili su. 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • gogo gogo gogo 12.05.2021.

    hrvatincic ubio petero ljudi i nije nista dobio,kako to?

  • Bich69 11.05.2021.

    E tako i treba to je jos i malo 30godina dozivotno i amen pa nek njega bacaju malo po zatvoru

  • adlla 11.05.2021.

    Saljite ga kod Belivuka u BEOGRAD NEKA MELJE;;:

Komentiraj...
Vidi sve komentare