Obavijesti

News

Komentari 38

Vrhovni sud potvrdio presudu: Otac s Paga koji je bacao djecu s balkona kažnjen s 30 godina

Vrhovni sud potvrdio presudu: Otac s Paga koji je bacao djecu s balkona kažnjen s 30 godina

Uz kaznu je optuženiku izrečena sigurnosna mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja koja će se provoditi u okviru zatvorskog sustava i može trajati do prestanka izvršenja kazne

VIDEO

Vrhovni sud potvrdio je jedinstvenu kaznu od 30 godina optuženiku za četiri pokušaja teškog ubojstva svoje djece na Pagu prije dvije godine. 

Podsjetimo, u jutarnjim je satima uzimao jedno po jedno dijete iz kreveta u kojima su spavali, bacao ih je s terase ispred ulaznih vrata s visine od skoro pet metara na betonski pod. Svi su ozlijeđeni. 

Jedno je dijete zadobilo teške i po život opasne ozljede, a jedno je teško ozlijeđeno. Vrhovni sud u priopćenju ističe kako smatraju da je smrt izbjegnula samo spletom sretnih okolnosti. 

Ministri prolaze, a problem isti već 30 godina: U sustavu je bio otac s Paga, kao i majka iz Pule
Ministri prolaze, a problem isti već 30 godina: U sustavu je bio otac s Paga, kao i majka iz Pule

- Vrhovni je sud donio presudu kojom je odbio žalbe stranaka i potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Zadru kojom je optuženik proglašen krivim za četiri kaznena djela teška ubojstva u pokušaju. Prvostupanjskom je presudom ujedno opozvana uvjetna osuda iz 2017. kojom je optuženik proglašen krivim zbog povrede djetetovih prava i osuđen na kaznu zatvora 1 (jedna) godina uz rok provjeravanja 3 (tri) godine. Optuženik je osuđen na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora 30 (trideset) godina. U kaznu je uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u kojem se optuženik i dalje nalazi od 28. veljače 2019. - stoji u presudi. 

Uz kaznu je optuženiku izrečena sigurnosna mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja koja će se provoditi u okviru zatvorskog sustava i može trajati do prestanka izvršenja kazne. 

Traže veću kaznu za oca koji je bacio djecu: '30 godina je malo'
Traže veću kaznu za oca koji je bacio djecu: '30 godina je  malo'

Vrhovni sud je naglasio i kako se dio odgovornosti nalazi unutar sustava socijalne skrbi. 

- Ukupnost društvenih uzroka ovog tragičnog događaja je također uzeta u obzir. Oni su, dijelom, pozicionirani i unutar funkcioniranja sustava socijalne skrbi koje je očito trebalo poboljšati. Obitelj je bila pod tretmanom Centra za socijalnu skrb od 2012. uz zaključke da je roditeljima potreban savjetodavni rad u odgoju njihove maloljetne djece. To se ostvarivalo isključivo povremenim odlascima u obitelj - objavili su. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a