To je to što me zanima!

Vučić: Mogu me i uhititi, samo neka me puste u Jasenovac

Milanović je ovoga tjedna rekao da i Hrvatska, "ako bude loše volje"... može optužiti Vučića "zato što je divljao na teritoriju Hrvatske '95. godine
Vidi originalni članak

Spreman je za optužnicu i uhićenje kojima mu se prijeti u Hrvatskoj zbog izjava iz 1995. godine, rekao je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić. Traži samo da mu se dopusti posjet Jasenovcu i odavanje počasti ustaškim žrtvama, kaže Vučić.

- Pogledajte šta je sve izazvala moja želja da položim cvijet na Jasenovački cvijet. Nijednu ružnu riječ nisam rekao - izjavio je Vučić novinarima u Osečini na upit kako komentira nastavak kampanje u hrvatskim medijima protiv njega i najavu moguće optužnice.

UPUTILI PORUKE: Plenković: 'Optužnica je politički montirana', Malenica: 'Naši piloti mogu biti mirni'

- Pogledajte kakvu je to histeriju izazvalo - rekao je Vučić i poručio da ga mogu i uhititi.

- Zbog čega? Zbog riječi od 1995.? Nije problem, ja sam spreman, samo da me puste da odem do Jasenovca položiti cvijet. Takve optužnice mi možemo 20 protiv njihovih čelnika podići. To je toliko glupo i besmisleno da nemam riječi da se takvim glupostima uopće neki ozbiljan čovjek bavi - rekao je Vučić.

Podsjetimo, hrvatski predsjednik Zoran Milanović ovoga je tjedna, komentirajući optužnice koje Srbija podiže protiv hrvatskih ratnih zapovjednika, rekao da i Hrvatska, "ako bude loše volje"... može optužiti Vučića "zato što je divljao na teritoriju Hrvatske '95. godine".

Vučić tvrdi da nije rekao ni jednu tešku riječ, niti je nešto loše rekao ni o kome iz Hrvatske, kaže, "kao što oni govore o Srbiji i njemu".

EUROZASTUPNIK O OPTUŽNICAMA Matić: Vučić je u Glini govorio bljuvotine, ali nema elemenata za ratni zločin. To je odvratno

Vučić je naime u srpnju htio posjetiti Jasenovac gdje je u Drugom svjetskom ratu bio ustaški koncentracijski logor. Posjet srbijanskog predsjednika nije bio najavljen te su mu hrvatske vlasti odbila mogućnost posjeta, navodeći da nije sukladno uobičajenoj diplomatskoj praksi.

Idi na 24sata

Komentari 104

  • Ivoivic3 27.08.2022.

    Nije lose volje nego zle volje ,zasto smanjujes ono sta govoris

  • kovakova 27.08.2022.

    Milanovicu svaka cast samo ih udaraj !

  • tutko 27.08.2022.

    tebe kao da je ciganovic napravio 🤣🤣🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare