To je to što me zanima!

Zadranin uhvaćen s kokainom, pa htio podmititi policajca

Kod uhićenog je pronađeno 70 grama kokaina, a uhvaćen je pod uvjetnom kaznom koju je dobio radi dilanja kokaina. Prvi put je uhićen 2019. godine
Vidi originalni članak

Krim policajci za droge zaustavili su u srijedu nešto prije 13 sati Peugeot zadarske registracije u Glagoljaškoj ulici u Zadru. Vozio ga je 39-godišnjak. Našli su mu kokain, a kako je  uporno  nudio  mito policajcu, tražeći da mu progleda kroz prste, i za to je prijavljen. Daljnjom pretragom našli su mu i uzeli zračnicu te će utvrditi je li čopor pasa koje drži na imanju, pazio kako treba.

- U vozilu je pronađena i  oduzeta plastična vrećica u kojoj se nalazilo oko 72,7 grama kokaina koji je bio namijenjen za daljnju preprodaju na zadarskom području, a čija se vrijednost procjenjuje na više od  50.000 kuna.  Uz uporabu sredstava prisile 39-godišnjak je uhićen i doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je temeljem naloga suca istrage Županijskoga suda u Zadru izvršena pretraga doma i vozila koje koristi na području Zadra te zemljišnog posjeda s gospodarskim objektom na širem zadarskom području - javlja Ivana Grbin, policijska glasnogovornica u Zadru.

Tijekom postupanja policijskih službenika prema 39-godišnjaku i provođenju kriminalističkog istraživanja,  dodala je, muškarac je policijskom službeniku u više navrata nudio razne veće novčane iznose u zamjenu da ne obavi službenu radnju koju bi morao obaviti, a sve iz razloga kako ne bi morao odgovarati za počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama. 

UHITILI DESET MUŠKARACA VIDEO Pala kokainska banda u Zaprešiću, prodavali drogu i u vrtiću, policija objavila snimke

- Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnja i prometa drogama 39-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok se zbog sumnje da je počinio kazneno djelo davanja mita, protiv njega podnosi kaznena prijava redovnim putem Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Prilikom pretrage zemljišnog posjeda s gospodarskim objektom pronađena je i od njega oduzeta  zračna puška, zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog radi počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.Isto tako je na navedenom ograđenom zemljišnom posjedu zatečen je veći broj pasa raznih pasmina, te zbog utvrđivanja uvjeta i svih drugih okolnosti držanja životinja  u tijeku je koordinirano postupanje s nadležnim institucijama - dodaje Grbin.

U trenutku uhićenja, 39- godišnjak je bio pod uvijetnom osudom zbog -  dilanja kokaina.

Policajci su ga uhitili u rujnu 2019. dok je kokain skrivao  ispod sjedala bijelog motocikla Suzuki Burgman snage 650 kubika. Paket koke bio je oblijepljen prozirnom folijom, a u njemu je bilo  malo više od kilograma kokaina.
Nepravomoćno je osuđen na zatvorsku kaznu od dvije godine, s tim da će jednu godinu morati odslužiti u zatvoru, dok je druga godina uvjetna, na rok od pet godina. U pravosudnim krugovima takvu su kaznu držali preblagom, tim više što je policija smatrala da su ulovili lokalnog narko-kapitalca.  Kako nije mogao "biti dobar dečko" pet godina, očekuje se opoziv uvjetne kazne i ponovni odlazak  iza rešetaka.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • adlla 16.04.2021.

    Izgleda da je premalo nudio,,.

  • paničar 16.04.2021.

    Veća je grozota čitati kakvo nam je pravosuđe nego se zgražavati zbog dilera. Diler ko diler, kakav da bude, ali ovi naši sudovi su drama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare