Obavijesti

News

Komentari 2

Zadranin uhvaćen s kokainom, pa htio podmititi policajca

Zadranin uhvaćen s kokainom, pa htio podmititi policajca

Kod uhićenog je pronađeno 70 grama kokaina, a uhvaćen je pod uvjetnom kaznom koju je dobio radi dilanja kokaina. Prvi put je uhićen 2019. godine

VIDEO

Krim policajci za droge zaustavili su u srijedu nešto prije 13 sati Peugeot zadarske registracije u Glagoljaškoj ulici u Zadru. Vozio ga je 39-godišnjak. Našli su mu kokain, a kako je  uporno  nudio  mito policajcu, tražeći da mu progleda kroz prste, i za to je prijavljen. Daljnjom pretragom našli su mu i uzeli zračnicu te će utvrditi je li čopor pasa koje drži na imanju, pazio kako treba.

- U vozilu je pronađena i  oduzeta plastična vrećica u kojoj se nalazilo oko 72,7 grama kokaina koji je bio namijenjen za daljnju preprodaju na zadarskom području, a čija se vrijednost procjenjuje na više od  50.000 kuna.  Uz uporabu sredstava prisile 39-godišnjak je uhićen i doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je temeljem naloga suca istrage Županijskoga suda u Zadru izvršena pretraga doma i vozila koje koristi na području Zadra te zemljišnog posjeda s gospodarskim objektom na širem zadarskom području - javlja Ivana Grbin, policijska glasnogovornica u Zadru.

Tijekom postupanja policijskih službenika prema 39-godišnjaku i provođenju kriminalističkog istraživanja,  dodala je, muškarac je policijskom službeniku u više navrata nudio razne veće novčane iznose u zamjenu da ne obavi službenu radnju koju bi morao obaviti, a sve iz razloga kako ne bi morao odgovarati za počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama. 

VIDEO Pala kokainska banda u Zaprešiću, prodavali drogu i u vrtiću, policija objavila snimke
VIDEO Pala kokainska banda u Zaprešiću, prodavali drogu i u vrtiću, policija objavila snimke

- Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnja i prometa drogama 39-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok se zbog sumnje da je počinio kazneno djelo davanja mita, protiv njega podnosi kaznena prijava redovnim putem Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Prilikom pretrage zemljišnog posjeda s gospodarskim objektom pronađena je i od njega oduzeta  zračna puška, zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog radi počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.Isto tako je na navedenom ograđenom zemljišnom posjedu zatečen je veći broj pasa raznih pasmina, te zbog utvrđivanja uvjeta i svih drugih okolnosti držanja životinja  u tijeku je koordinirano postupanje s nadležnim institucijama - dodaje Grbin.

U trenutku uhićenja, 39- godišnjak je bio pod uvijetnom osudom zbog -  dilanja kokaina.

Policajci su ga uhitili u rujnu 2019. dok je kokain skrivao  ispod sjedala bijelog motocikla Suzuki Burgman snage 650 kubika. Paket koke bio je oblijepljen prozirnom folijom, a u njemu je bilo  malo više od kilograma kokaina.
Nepravomoćno je osuđen na zatvorsku kaznu od dvije godine, s tim da će jednu godinu morati odslužiti u zatvoru, dok je druga godina uvjetna, na rok od pet godina. U pravosudnim krugovima takvu su kaznu držali preblagom, tim više što je policija smatrala da su ulovili lokalnog narko-kapitalca.  Kako nije mogao "biti dobar dečko" pet godina, očekuje se opoziv uvjetne kazne i ponovni odlazak  iza rešetaka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21